DENİZLİ Belediye Meclisi, kentin büyükşehir olması nedeniyle 138 yıllık il belediyesi tarihinin son oturumunu yaptı. Yerel seçimlerin ardından ilk meclis büyükşehir meclisi olarak toplanacak. Son oturumda Belediye Başkanı Osman Zolan, üyelere plaket verip, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Denizli Belediye Meclisi son toplantısını gerçekleştirdi. Seçimler dolayısıyla mart ayını tatil ilan eden meclis 5 yıllık çalışma dönemini erken bitirdi. 5 yıl boyunca 238 birleşim gerçekleştiren Denizli Belediye Meclisi, 4 bin 53 karara imza attı. Son toplantıda ise şubat gündeminden sarkan iki madde daha karara bağlandı. Meclis oturumunu yöneten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 yıllık çalışma süresince emeği geçen meclis üyelerine teşekkür ederek plaket verdi.
Meclisin son oturumuyla 138 yıllık bir dönem de tamamlanmış oldu. Büyükşehir Yasası’yla birlikte büyükşehir ilan edilen Denizli, bundan sonraki ilk meclis oturumunu Büyükşehir Belediye Meclisi olarak yapacak. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerin belediye başkanları ve nüfusa göre seçilecek meclis üyeleri de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyeleri olacak.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () Fotoğraflı