MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum'un bakir kalmış en güzel koylarından birkaçına sahip olan Mazı Köyü'nü ziyaret etti, 30 Mart’taki yerel seçimlerde destek istedi.
Doğup büyüdüğü Karaova bölgesindeki köy ziyaretlerini sürdüren Başkan Mehmet Tosun, bu seferki durağı Mazı’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Tosun, Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı Mahalleleri’nde ayrı ayrı düzenlenen toplantılara katıldı. Mazı ve yöresinin bir yeryüzü cenneti olduğunu belirten Başkan Tosun, “Mazı Köyü’nü de Gökova’yı da rantçılara teslim etmeyeceğiz, yapılaştırmayacağız. Mazı Köyü’nün ihtiyacı neyse, Mazılılar’ın talebi neyse Mazı o şekilde gelişecek” dedi.
Köylünün geçim kaynağını sağladığı uğraşların her geçen gün ekonomik şartlara kurban edildiğini vurgulayan Tosun, “Çocukluğumda kız kardeşimle birlikte halı dokurdum. O dokuduğumuz halıyı satardık, birçok ihtiyacımızı karşılardı. Nereye gitti o halılar şimdi? Tarihe karıştı. 2 ay çalışıp halı dokuyorsun, 400 liraya satıyorsun. Peki, asgari ücret ne kadar? 800 lira. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.
Zeytincilikle uğraşanların zor durumda olduğunu belirten Başkan Tosun, Kemer Köyü'nde çiftçilik yapan kardeşinin, artık zeytinyağının litresinin 4 liraya kadar düşmüş olduğundan yakınarak, kendisine iş bulmasını istediğini anlattı.
“BELEDİYEDE PARTİZANLIĞI BIRAKACAĞIZ”
Bodrum Belediyesi'nin içinde olduğu ekonomik sıkıntılara da değinen Tosun, “Gerek ORTEM'de gerekse Belediye Gıda A.Ş.'de, gerekse Bodrum Belediyesi'nde kadrolu işçi ve memur olarak çalışan arkadaşlarımız var. Eğer bu kardeşiniz göreve gelirse, o çalışan personelimizin hepsine sahip çıkacağız. Maaşlarını da bugün Konacık Belediyesi nasıl gününde ödüyorsa Bodrum Belediyesi de gününde ödeyecek. Belediyede partizanlığı bırakacağız. Ayrımcılığın defterini tarihin çöplüğüne atacağız arkadaşlar. O yüzden hiç endişeniz olmasın. O arkadaşlarımıza da buradan sesleniyorum, onların da geleceği bizim teminatımız altında, birlik ve beraberlik içerisinde, aramıza nifak tohumları sokmadan, Bodrum Belediyesi’ndeki personelimizle, diğer belediyelerdeki personelimize de sahip çıkmak suretiyle Bodrum'u geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.
“BEŞİNCİ SINIF BELEDİYECİLİK”
Aşağı Mazı Mahallesi'nde ise Onuncu Yıl Marşı eşliğinde coşan köylü tarafından karşılanan Başkan Tosun, kalabalığa şöyle seslendi:
“Turizmimizi ve belediyecilik hizmetlerimizi sorguladığımızda, beşinci sınıf olduğunu görüyoruz. Eğer biz beşinci sınıf belediyecilik hizmetleriyle, birinci sınıf turizm yapmayı düşünüyorsak dünyanın hiçbir yerinde bu mümkün değil. Şu anda Bodrum'un diğer bölgelerinde Mazı Köyü’nden geri olan beldelerimiz, köylerimiz var. İslamhaneleri Köyü'ne gidiyorum, sokaklarından kanalizasyon akıyor. Akyarlar Köyü'ne gidiyorum, “turizm merkezi' diye bahsedilen Akyarlar’da alt ve üst yapı yok. Deniz kirliliği hat safhada.”
Konuşmasının ardından Başkan Mehmet Tosun ve ekibi köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, köyden ayrıldı.
Osman URAS / BODRUM, () Fotoğraflı