İZMİR Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZDENİZ A.Ş. tarafından 3 yıllığına kiralanan ve Gelibolu Gemi İnşaat Sanayi A.Ş.’nin bu yıl yapımını tamamladığı Mavi Körfez araba vapuru ilk yolcularını taşıdı. Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, gemiye alınan ilk yolculara çiçek ve plaket verdi.
Gelibolu Gemi İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından bu yıl yapımı tamamlanan ve İZDENİZ A.Ş.’nin 3 yıllığına kiraladığı Mavi Körfez araba vapuru, personeli dahil tüm donanımı tamamlanarak geçen perşembe günü İzmir’e getirildi. Son kontrolleri yapılıp belgeleri tamamlanan vapur, bugün saat 13.30’da ilk seferini yaptı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Bostanlı’dan araba vapuruna bindi. Başkan Kocaoğlu, gemiye alınan ilk otomobildekilerle ilk yaya yolculara, plaket ve çiçek verdi. Modern cihaz ve sistemlerle donatılan geminin mil başına 16 litre yakıt tükettiği, diğer araba vapurlarının ise aynı mesafeyi 40 litre yakıtla katettiği kaydedildi. Başkan Kocaoğlu, İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Salih Aslan’dan Mavi Körfez hakkında bilgi aldı. Yolcuların bulunduğu alana giden Kocaoğlu, burada İzmirlilerle sohbet etti, çocuklara oyuncak verdi, ardından da geminin seyir defterini imzaladı.
Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy, Başkan Kocaoğlu’na geminin maketini verdi. Mavi Körfez sefere başlamasının ardından körfezin karşısına geçip, Üçkuyular İskelesi’ne ulaştı.
Tufan HAMARAT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF