MATSO Başkanı Boztaş, 450 bin dönümlük Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nin alt ölçeklerinin yapılarak yatırımcıya açılması için milletvekillerine çaba göstermeleri çağrısında bulundu. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile BAKA tarafından bu yıl verilecek hibe desteklerin anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi. MATSO Otogar Toplantı Salonu'ndaki toplantıda konuşan MATSO Başkan Ahmet Boztaş, BAKA'nın her yıl alternatif turizm alanlarının geliştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi konusunda hibe desteği için çağrıya çıktığını belirtti.

TURİZM 12 AY OLMALI

Manavgat'ın bu hibe desteklerinden faydalanması gerektiğini kaydeden Boztaş, ilçenin en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu hatırlattı. Boztaş, turizmin 12 aya yayılamaması nedeniyle ilçe ekonomisinin olumsuz etkilediğini söyledi. İlçede turizminin 6 ay yapılıp 6 ay yapılamadığını işaret eden Boztaş, ilçe ekonomisi açısından bunun ciddi bir risk olduğunu, ilçede turizmin 12 yayılması gerektiğini belirtti.

OYMAPINAR YATIRIMCIYA AÇILMALI

Turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizm alanlarının açılması gerektiğine değinen Boztaş, "Bunun için 2005 yılında alternatif turizm alanı ilan edilen 'Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'ni fırsat olarak görüyoruz. 2008 yılında 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı yapıldı. Bölgede 12 adet golf alanı, eko turizm, spor turizmi ve benzeri alternatif turizm faaliyetleri planlanmış. 2008 yılından bu yana alt ölçekli planların yapılmamasından dolayı yatırımcıya açılmamış. Turizmin geleceği açısından Oymapınar Alternatif Turizm Merkezi'nin alt ölçeklerinin yapılarak yatırımcıya açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

450 BİN DÖNÜMLÜK ALAN

Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nin Taşağıl'dan, Ahmetler Köyü'ne kadar 450 bin dönümlük alanı kapsadığını belirten Boztaş, "Ilıca, Hatıplar, Çeltikçi, Aksaz ve Seydiler gibi pek çok köyün içinde bulunduğu alan, her türlü açık alan sporlarına elverişli" dedi. Bölgenin yatırımcılara açılmasıyla birlikte turizmin 12 aya yayılacağını savunan Boztaş, alternatif turizm alanlarının yatırımcıya açılmasıyla ilçe ekonomisindeki riskin ortadan kalkacağını, istihdamın artacağını söyledi. Boztaş, milletvekillerinden bölgenin yatırımcılara açılması için çaba göstermelerini beklediklerini söyledi. Başkan Boztaş'ın konuşmanın ardından BAKA tarafından bu yıl verilecek hibeler konusunda BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar M.Fehmi Dündar ile Bayram Altıntaş sunun yaptı. (FOTOĞRAFLI) Foto: Toplantıdan