MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren bir cam firması cam atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla Marmaris Belediyesi’ne cam toplama aracı bağışladı.
Marmaris Belediyesi’ne bağışlanan cam toplama aracının teslimi için bugün Türkmenistan Parkı'nda tören düzenlendi. Törende CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aracı Anadolu Cam Kalite, Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Haluk Şardağ'dan teslim aldı. Törene Mariç Belbir ve Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilerinin yanı sıra Anadolu Cam'dan Çevre Uzmanı Kübra Eriçyel ve Geri Dönüşüm Uzmanı Volkan Aydeniz katıldı.
Marmaris'in Türkiye gibi dünyanın bir çok yerinde ilgi çeken bir turizm bölgesi olduğuna dikkat çeken Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’in yaşam standardının giderek yükseldiğini söyleyerek turizmin yanısıra yerleşim amacıyla da ilçeye gelenlerin sayısının arttığını hatırlattı. Çevrenin korunmasına önem verdiklerini kaydeden Başkan Acar, “Anadolu Cam firması camın geri dönüştürülerek doğaya ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla atık şişelerin toplanmasıyla ilgili maddi değeri küçümsenmeyecek bir bağışta bulundu. Bu, Türkiye'de sadece birkaç özel yere yapılan bir bağıştır” dedi.
CAM YENİDEN CAM
Anadolu Cam tarafından, 3 yıldır yürütülen ’cam yeniden cam’ projesinin Türkiye ekonomisine ve çevreye verdiği katkıya dikkat çeken Anadolu Cam Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Haluk Şardağ ise, “Cam, hiçbir kalite kaybı olmadan sonsuz kere dönüştürülebilen bir malzeme. Camın geri dönüşümünü arttırmak için bu projeyi yürütüyoruz. Bu proje ile tüm tarafların ciddi kazanımlar elde etmesini hedefliyoruz. 3 yılda yaklaşık 300 bin ton camı geri dönüştürdük. Bu sayede de kum tasarrufu yaptık. 10-12 bin konutun bir yıllık ısınmasını sağlayacak enerji tasarrufu yaptık. 110 bin aracın trafikten çekilmesine eş değer de karbon salınımını engelledik. Bu tasarrufun daha da ileriye götürülmesini sağlamak amacıyla Marmaris'e cam toplama aracı bağışlıyoruz. Bu araçla Marmaris ve çevresindeki cam atıkların çöpe gitmesini önleyip daha etkin bir şekilde toplanmasını sağlayacağız. Marmaris Belediyesi ile başlattığımız bu örnek işbirliğinin gelişerek süreceğine de inanıyoruz” diye konuştu.
Doğuş Esat BERME / MARMARİS, () Fotoğraflı