MUĞLA’nın Marmaris ilçesindeki AK Parti’li Marmaris Belediye Başkan Adayı işadamı Ali Doğan Tugay, ilçeye refah ve itibar kazandırmak için bu yola çıktıklarını belirtti.
Basın mensuplarıyla biraraya gelen AK Parti’li Marmaris Belediye Başkan Adayı işadamı Ali Doğan Tugay, adaylık sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek kendisinin ilçeye özel bir önem verdiğini dile getirdi. Başbakanın projelere destek sözü verdiğini anlatan Tugay “Adaylık görevini aldıktan sonra yapacağımız projeleri iki ana kısımda topladık. İlk olarak hükümet desteği ile yapılacak olan özellikle sosyal yatırımları gündeme aldık. İkinci olarak da belediye hizmetlerini planladık. Biz özellikle hükümet desteği ile yapılacak olan projelere önem veriyoruz. Bu projeler içerisinde spor tesisleri, kongre ve kültür merkezi ile fuar alanını sayabilirim. Bu projeler sayesinde Marmaris’in turizm sezonu en az 2 ay uzayacak. İlçemiz refah ve itibar kazanacak” dedi.
MESİRE ALANLARINA YATIRIM
Köylerin büyük bölümünün bazı kanunlarla korunurken mesire yerlerinin ihalelelerle kullanıma açıldığını ifade eden Ali Doğan Tugay, ihaleyi kazanan firmaların mesire alanlarına gerektiği gibi yatırım yapamadığını dile getirdi. Konuyu Başbakan ile paylaştığına dikkat çeken Tugay, “Başbakanımıza bu alanların büyük bir kısmının makilik alan statüsünde olduğunu ve devlet eliyle çadır turizmine kazandırılması gerektiğini söyledim. Çadır turizmini 5 yıldız statüsünde yapmalıyız. Bunu yapan büyük zincir oteller var. Bu çadırlar ahşap subasmanlar üzerine 5 yıldızlı olarak tasarlanıyor ve günlüğü 1500-6500 dolar arasındaki fiyatlarla iş adamları, sanat camiası ve benzeri macera severlerin hizmetine sunuluyor” dedi.
LİMANIN GENİŞLETİLMESI
AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, Marmaris Limanı’nın büyütülmesi için Genel Müdürlük, Denizcilik Müsteşarlığı ve Turizm Bakanlığı’ndan ikinci iskele izninin çıkartıldığını kaydetti. İzinlerin ardından Marmaris Belediyesi’nin Danıştay’a başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını hatırlatan Tugay, “Belediye, ’gemilerle gelecek turistleri Marmaris plajları kaldıramaz’, ’altyapımız bu kadar turiste ugun değil’ gibi şikayetlerle yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Denizcilik Müsteşarlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütmeyi durdurmanın ardından temyize gitti. Bildiğim kadarıyla 27 Haziran tarihinde temyiz davasının sonucu belli oldu. Ben bu konuda limanın kiracısı olduğumdan taraf değilim. Davanın tarafı olan Marmaris Belediyesi’nin de kararı açıklamasını istiyorum” diye konuştu.
Doğuş Esat BERME / MARMARİS, () Fotoğraflı