SAĞLIK Bakanlığı’nın sağlık turizminde markalaşma hedefi doğrultusunda, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Avrupalı turistin, kendi ülkesindekinden daha düşük fiyata ameliyat edilmesini sağlayan şehir hastanesi kurulacak.
Marmaris İlçesi’ndeki sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek plan, Martı Otel’de düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıda konuşan Marmaris Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin farklı bölgelerinde inşa edilmek üzere 17 şehir hastanesi projesinin hazırlandığını bildirdi. Bu proje kapsamında bir plan oluşturduklarını belirten Töreyenler, bu şehir hastanelerinden birinin Marmaris’e kazandırılacağını açıkladı.
Avrupalı turisti Marmaris’e getirmek istediklerini söyleyen Töreyenler, özellikle yurtdışında sigortanın karşılamadığı ve Türkiye’de daha ucuza yapılan operasyonların planlanabileceğini dile getirdi. Operasyonları üç ana kategoride topladıklarını söyleyen Töreyenler, “İngiltere ve Hollanda’da sigorta kurumu tarafından karşılanmayan diş implantı 2 bin 200 Pound’a yapılırken ülkemizde 1500 liraya yapılabiliyor. İlk olarak esteik cerrahi, diş estetiği (İmplant) ve bazı göz ameliyatlarını turistlere yönelik olarak yapacağız. Bu sayede hem ilçeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Turizmin 12 ay sürmesi için de bir adım atılmış olacak” dedi.
OTELLER SAĞLIK MERKEZİNE DÖNÜŞECEK
Sağlık Bakanlığı’nın 2013 yılında bir genelge yayınlayarak, 500 yatak ve üzerinde kapasiteye sahip otellerin sağlık merkezi kliniklerine dönüştürülebilmesinin önünün açıldığını belirten İlçe Sağlık Müdürü Töreyenler, “İlçede bazı oteller bu girişimde bulundu ancak daha bunun sonucu gelmedi. Bu tür tesisler hastanelerle anlaşarak bünyesinde bulunan uzmanlarının verebileceği tüm hizmetleri otel bünyesinde verebilecek. Bu tesisler yılda iki defa anlaştığı sağlık kuruluşu ile eş zamanlı olarak denetime tabi olacak. İlerleyen zaman içerisinde bu anlaşmalar kesinleşince bu tesislerin durumunu da kamuoyu ile paylaşacağız. Uzun vadeli hedefimiz Marmaris’imizi Amerika Birleşik Devletleri’nde sağlık turizminde en önde gelen şehirler olan Cleveland, Houston gibi Türkiye’nin sağlık turizmi ile anılan şehri haline getirmek” dedi.
Önümüzdeki ay Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan sağlık turizmi fuarına katılım sağlanacağını ifade eden Müdür Mehmet Töreyenler, fuarda tur operatörleri ile görüşüleceğini sözlerine ekledi.
Doğuş Esat BERME / MARMARİS, ()
FOTOĞRAF