İZMİR’de, 26-29 Mart 2014 tarihlerinde 20’inci kez gerçekleştirilecek MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlık çalışmaları için danışma kurulu son kez toplandı. Toplantıda, organizasyona ilişkin son hazırlıklar ile ilgili bilgi verildi, genel görüş, öneri ve düşünceler dile getirildi.
Yıldızhan Otel’de, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ün ev sahipliğinde düzenlenen danışma kurulu toplantısının moderatörlüğünü, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkan Vekili R. İhya Kangal yaptı. Toplantıya; İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İZ-KO Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ile İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç’in yanısıra fuara destek veren sektör ve dernek temsilcileri katıldı.
Fuarın oluşumunda ve gelişiminde emeği bulunan herkesi ve 20 yıldır fuara destek veren sektör temsilcilerini saygıyla anan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, 20 yıllık bu öyküyü İzmir’e armağan ettikleri için doğaltaş sektörüne ve destek veren tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti. MARBLE’ın bu yıl 20’inci kez gerçekleştirileceğini belirten Örs, “Bunu önemsiyoruz. İzmir’e, sektöre, uluslararası fuarcılık platformuna bunu hissettirmek istiyoruz. 10’lu yıldönümleri süreçte önemli kilometre taşlarıdır. Tanıtımlarımızla, etkinliklerimizle 20 yıl algısını kamuoyunda, İzmir’de yaratmaya çalışacağız. Fuarla ilgili farkındalık yaratacağız. Bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçisiyle, fuarımızın ulusal ve uluslararası alanda ses getirmesi için, yirmi yıllık geçmişine yakışır bir fuar yapmayı istiyoruz. Mermer Fuarı, İzmir’in ötesinde, hem Türkiye’de ve hem de uluslararası sektörde, 20 yılda hak ettiği noktaya ulaştı. Fuarımız gelecek yıllarda da mermer ve doğaltaş üreticilerini, yabancı firmalar ve alıcılarla buluşturmaya, iş bağlantılarını gerçekleştirmeye ve dünyanın en büyük mermer rezervine sahip ve dünyanın en büyük mermer üreticisi olan Türkiye’nin, mermer ihracatının artmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. MARBLE’ı, yeni fuar alanımız ile birlikte çok daha önemli noktalara taşımayı, alanında dünyanın en etkili lider fuarı yapmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Fuara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Örs şunları söyledi: “Fuara dünyanın birçok bölgesinden alım heyeti ve ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Biz ekip olarak dünyanın birçok noktasında Fuarın tanıtımını yaptık. Alım heyeti çalışması yaptığımız ülkelerden gelmesi kesinleşen ülkeler şöyle; Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Cezayir, Fas, Filistin, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Libya, Litvanya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Slovenya, Slovakya, Tunus, Türkmenistan, Umman, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan. Arkadaşlarımız halen büyük bir duyarlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca bu yıl fuarımızın yirminci yaşına yaraşır bir gala düzenlemek istiyoruz, hazırlıklarımız devam ediyor.”
20’nci MARBLE’ın ardından gündemlerinde yeni fuar alanının sektöre tanıtılmasının yer aldığını belirten Örs, 2015 yılında yeni fuar alanında gerçekleştirilecek MARBLE’a yönelik danışma kurulu toplantısı yapacaklarını söyledi. Örs, sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir çalışma grubu oluşturarak, yerleşim düzeni nasıl olmalı, sektörün ihtiyaçları nasıl karşılanmalı gibi konularda ‘ortak akıl’ çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.
İZFAŞ tarafından organize edilen Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Derneği (UFI) onaylı MARBLE Fuarı, 26-29 Mart 2014 tarihlerinde, 10.00-19.00 saatleri arasında sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlenecek.
(AÖ)
FOTOĞRAF