AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, İl Sağlık Müdürü ve müdür yardımcıları ile biraraya gelerek sağlık yatırımlarını ve 112 acil hizmetini konuştu. Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa'ya 10 yeni ambulansın verildiğini açıkladı.
Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ve müdür yardımcıları ile birlikte değerlendirme yaptıklarını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, 10 adet 112 ambulansın verilmesinden sonra, Manisa’daki ambulans sayısının 46’ya ulaştığını söyledi. Devlet hastaneleri, özel hastane, belediye ve üniversitelerde toplam 127 ambulansın halka hizmet ettiğini açıklayan Yurttaş, 2013 yılında toplam 75 bin 819 hastaya nakil ve acil yardım hizmeti verildiğini söyledi.
ASILSIZ ÇAĞRILARA CEZA
Bir yıl içinde çağrı merkezine toplam 1 milyon 833 bin 623 çağrı geldiğini ifade eden Yurttaş, bunların bir kısmının asılsız ve yanıltıcı, bir kısmının da acil olmayan vakaları içerdiğini dile getirdi. Halkın duyarlı davranarak gereksiz çağrılarla sistemi meşgul etmemeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Yurttaş, yasal düzenlemeler ile asılsız ve yanıltıcı çağrıda bulunanların cezalandırılacağını kaydetti.
Yurttaş, “İlimizde 2013 yılında 39 vakaya helikopter ambulans, 6 hastaya da uçak ambulansla hizmet verildi. Sağlık Bakanlığı acil sağlık hizmetleri bünyesindeki, kara, hava, kar paletli ve deniz ambulansları yanında, dünyada örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), acil afetlerde etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaştı. Yurtdışında bile pek çok vakaya müdahale edildi” diye konuştu.
Yurttaş, önümüzdeki yıldan itibaren Manisa'da tüm acil çağrıların ek merkezde 112 Acil Çağrı Merkezi çatısı altında toplanacağını ve halkın tek numara ile itfaiye, polis, jandarma gibi acil hizmetlere ulaşabileceğini söyledi. Acil çağrı merkezi inşaatının devam ettiğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa’da 45 acil yardım istasyonunda, 336 personel ile 7/24 göreve hazır bekleyen personelin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı