MANİSA’da Yunusemre ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Adayı Avukat Ali Arslan, ilçeye bağlı belde ve köy ziyaretlerini ikinci kez dolaşmaya başladı. Köylülerle tek tek görüşen Arslan, merkezdeki tüm yatırımların köylere de yapılacağını söyledi.
CHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan, ’Arslan çalışır, Yunusemre kazanır' sloganıyla yaptığı belde ve köy ziyaretlerinde ikinci tura başladı. İlçe Başkanı Engin Uzun, kadın kolları ve partililerle birlikte Fatih Mahallesi’nde esnafı ziyaret eden Arslan, evleri de tek tek dolaştı. Gün boyu karşılaştığı işçilerle tokalaşan Arslan, akşam saatlerinde Karaköy esnafıyla buluştu. Belediye Başkan Adayı Arlan, Akçaköy ve İlyasçılar köylerinde konuşmalar yaparak projelerini anlattı.
Akçaköy’de köy halkına seslenen Arslan, köylerin yıllardır yeterli hizmeti alamadığını hatırlatark geri kaldığını ve dışarıya göç verdiğini dile getirdi. Köy nüfusunun düşüşe geçtiğini belirten Arslan, “Buna ’dur’ dememiz gerekir. Köylerimiz çekim merkezi haline getirilmeli ve geriye göç başlamalıdır. Geriye göçün olması için tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, ucuz arsa üretilerek konut yapımının desteklenmesi gerekir. Kanalizasyon ve su sorunlarının çözülmesi, ulaşımın elden geçirilerek daha hızlı, güvenli ve kısa sürede ulaşımın sağlanması gerekir. Bu sorunlar önceki dönemlerde çözülmedi. Köylümüzün sorunlarını ancak biz çözebiliriz” diye konuştu. Köylere sosyal tesisler yaparak genç, yaşlı herkesin elini tutacaklarını kaydeden Ali Arslan, merkezdeki hizmetlerden daha fazlasının köylere getirileceğini vurguladı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, () Fotoğraflı