MANİSA’daki istihdamı arttırmaya yönelik projelerin görüşüldüğü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı İnci Akü’nün Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde düzenlendi. Toplantının ardından yetkililer İnci Akü tesisini gezerek, istihdam olanakları ve tesis hakkında bilgi aldı.
Türkiye’nin akü sektöründe ihracat lideri İnci Akü, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın yanı sıra Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar ile kurulun diğer üyeleri katıldı. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce derlenen istihdam istatistiklerinin ele alındığı toplantıda, kurs-eğitim ve işe yerleştirme gibi istihdam arttırma yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
140 KİŞİYE EĞİTİM
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, kentteki işsizlik oranının gün geçtikçe azaldığını söyleyerek İnci Akü’ye gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “44 kişi, 1 ay boyunca 192 saat teorik ve pratik eğitim alarak mesleki eğitim sertifikası almaya hak kazandı ve İnci Akü’de çalışmaya başladı. Mesleki eğitimi bir şirket politikası olarak benimseyen İnci Akü, 2013 yılı içerisinde 140 kişiye mesleki eğitim olanağı sağladı ve bu eğitimleri sertifikalandırdı” dedi.
Toplantının ardından, Manisa Çalışma ve İş Kurumu ile İnci Akü’nün ortaklaşa düzenlediği İş Başı Eğitim Programı sertifika töreni gerçekleştirildi. Tören sonrasında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu yetkilileri Manisa Valisi Abdurrahman Savaş liderliğinde İnci Akü tesislerini gezdi.
MANİSA, () Fotoğraflı