CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında gittiği kendi köyü Hacıhaliller beldesinde su tüketiminde ilk 10 tonun 1 lira olacağını kaydetti.
Manisa’da Hacıhaliller beldesine giden CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’e çiftçiler 30 araçlık traktör konvoyuyla eşlik etti. Belde içerisinde kadınların karşıladığı Özgür Özel, hemşerileriyle hasret giderdi.
Özgür Özel’e CHP’li Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, İl Başkanı Cahit Kaplan, Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun ile Kadın Kolları eşlik etti. Belde kahvehanesinde yöre halkıyla biraraya gelen CHP’li başkan adayları vaatlerini sıraladı. İlk konuşan Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Semih Balaban beldenin gelişimi için hazırladıkları yüzme havuzu, kütüphane, spor salonu ve sosyal tesis gibi birçok projesini hayata geçireceklerini söyledi.
Projelerini anlatan Özgür Özel ise Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda suyu bedava yapacağı sözünü verdi. Özgür Özel, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir ailenin aylık su tüketim miktarını minimum 10 ton olarak belirlediğini söyleyerek su tüketiminde ilk 10 tonun ücretsiz olacağını söyledi. Bu projeyi daha önce Dikili Belediyesi’nin uyguladığını ifade eden Özgür Özel, Dikili Belediye Başkanı hakkında dava açıldığını hatırlattı. Özel, Büyükşehir Belediyesine dava açılmaması için ilk 10 ton su için sembolik olarak 1 kuruş fiyat belirleyeceklerini kaydetti.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı