MANİSA'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Muradiye Tekel depolarında deprem tatbikatı yaptı. Tatbikatta 50 kişilik kurtarma ekibinin görev yaptığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, kentin afetlere hazırlıklı olduğunu söyledi.
Manisa’da Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE tarafından deprem tatbikatı yapıldı. Manisa Muradiye Semti’nde bulunan eski TEKEL depolarındaki tatbikata İtfaiye, AFAD, TRAC ve 112 ekipleri de katıldı. 6,2 şiddetinde meydana gelen bir deprem sonrası göçük altında kalan iki kişi kurtarıldı.
Tatbikatta, önce AFAD ekipleri enkaz alanına gelerek nükleer ve biyolojik riskin olup olmadığını kontrol etti. Enkaz alanında nükleer riskin olmadığının anlaşılması üzerine AFAD ekipleri yaralılara ulaştı. AFAD ekiplerinin yaralılara ulaşmasının ardından enkaz alanına gelen UMKE, burada yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra 500 metrekare alana kurulan ve içinde ameliyathanesi de bulunan mobil çadır hastaneye kaldırıldı. Tatbikat başarıyla tamamlandı.
Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan, kentte afetlere karşı bilinci arttırmak için çalıştıklarını belirterek, Ege Bölgesi’nde İzmir’den sonra mobil çadır hastaneye sahip olan 2’nci kentin Manisa olduğunu söyledi. Kaplan, 10 saatte kurulan hastanenin içinde 70 yatak, yoğun bakım ve ameliyat üniteleri bulunduğunu söyledi.
Nermin UÇTU/MANİSA,()
FOTO