MAKEDONYA SDP BAŞKANI’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET
MAKEDONYA Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Zivko Jankuloski, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Makedon heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Makedonya Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve “St. Kliment Ohridski'- Bitola Üniversitesi Biyoteknik Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zivko Jankuloski ile Makedonya Rosoman Belediye Başkan Vekili Risto Josef de hazır bulundu.
Makedonya ile Türkiye’nin geçmişten gelen kültürü ve beraberliği olduğunu söyleyen Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Aramızda çok büyük bağ var. Makedonya’nın mutluluğu ve gelişmesi bizim mutluluğumuz ve gelişmemiz. Çünkü Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkilerde özellikle son 20 yıldır ciddi bir ilerleme var. Üst düzey ziyaretler ve birlikte iş yapma oldukça gelişmiş durumda. Yani hep beraberiz. Sizleri İzmir’de görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
İzmir’e ilk kez geldiğini ve umduğundan daha fazlasıyla karşılaştığını söyleyen Zivko Jankuloski ise bir proje çerçevesinde sosyal demokrat partilerin yönettiği yerel yönetimleri tanımaya çalıştıklarını kaydetti.
foto