TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) 1 Mart Cumartesi günü Ankara'da yapılacak genel kurulu öncesi TÜGİK'e bağlı federasyon ve derneklerin başkanları, Marriott Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. MAGİAD’ın öğrenci temsilciliği uygulaması Türkiye’deki Tüm Genç İşadamları Dernekleri’ne örnek model oldu.
Yaklaşık 6 saat süren toplantıda etkin bir TÜGİK istediklerini dile getiren başkanlar, 1 Mart'taki kongreden sonra gerçekleştirilecek çalışmaların hazırlığını yaptı. Toplantıda başkanlara hitap eden TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da, “Başkanlar toplantısı büyük önem taşıyor. Bu toplantının yılda iki kez yapılması gerektiğine inanıyorum. TÜGİK, bağlı federasyon ve derneklerin seçim tarihlerinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi için çalışma yapacağız” dedi. TÜGİK ve organlarını daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için yoğun çalışma içine gireceklerinin altını çizen Başkan Güral, “TÜGİK'in yeni dönemdeki farklılıklarından biri de komiteler olacak. TÜGİK'e bağlı federasyon ve derneklerin üyelerinden oluşacak komiteler, Türkiye gündemine ilişkin ve sektörel bazda çalışmalar yaparak faaliyetlerini sürdürecek” dedi.
Güral, Türkiye genelindeki federasyon ve dernekler içerisinde bir örneği bulunmayan MAGİAD Öğrenci Temsilciliği’nin ülke geneline yayılması adına yapılacak çalışmalarda MAGİAD Başkanı İsmail Ömer Özkara’nın öncülük yapacağını ifade etti. Toplantıda söz Alan Özkara “TÜGİK büyük ve köklü bir camia, geçmişte TÜGİK yönetiminde MAGİAD olarak yer almıştık, bu dönemde de verilen görevler dahilinde elimizden geleni yapacağız. Biz bu örnek oluşumun Manisa’daki temsilcileri olmaktan gurur duyduğumuzu her platformda deklare ediyoruz. Şehrimize sağladığımız katma değer görüyoruz ki ülkeye de sağladığımız katma değerler halini alıyor” dedi.
Programın sonunda 20 yılını doldurmuş üye derneklerine plaketleri takdim edildi. Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Ömer Özkara da 23 yılını doldurmuş MAGİAD’ın adına plaketi TÜGİK Kurucu Başkanı Erhan Özmen’den aldı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf