İZMİR’de 1967 yılından bugüne asansör ve yürüyen merdiven sektöründe hizmet veren Löher Asansör, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) aldığı destekle, yatırım odaklı büyümeye devam ediyor.
Tasarım ve üretimi kendi bünyelerinde gerçekleştiren Löher Asansör, yürüyen merdiven sektöründeki etkinliğiyle tanınıyor. Hastaneler, havaalanları, alışveriş merkezleri, okullar ve iş merkezleri gibi geniş müşteri yelpazesiyle, yurtiçi ve yurtdışı pazarında aranılan markalardan biri haline gelen Löher Asansör, tasarım, üretim ve montaj uygulamalarıyla hizmet veriyor.
2013 Yılında aldıkları büyüme kararıyla yatırıma hız verdiklerini kaydeden Löher Asansör Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, yeni üretim tezgahı yatırımıyla birlikte cirolarını yüzde 40 arttırdıklarını ve 2014'te yüzde 50 büyüme hedeflediklerini belirtti. Aktaş, “308 bin TL’si İZKA’dan olmak üzere toplamda 750 bin TL'lik yatırımla yeni bir üretim tezgahı satın aldık. Önceden, bir haftada bir asansör kabini yapabilirken, yeni üretim tezgahıyla şu an aynı asansör kabinini 30 dakikada ayağa dikiyoruz. Bu sayede müşterilerimize daha hızlı ve daha kaliteli ürünler sunuyoruz” diye konuştu.
30 ÜLKEYE İHRACAT
Satış öncesi ve sonrası teknik destek garantisiyle çalıştıklarının altını çizen Aktaş, üretim portföyünün yüzde 35'ini ihracatın oluşturduğunu ifade etti. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 3 kıtada, 30'a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Aktaş, “Löher Asansör olarak yılda ortalama 300 asansör üretebiliyor ve 500 adet asansör için de muhtelif komponentler üreterek, paket asansör olarak müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.
İzmir'de 25 metrekare alanda küçük bir dükkanda ticaret hayatına başlayan Löher Asansör, bugün Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Menderes Serbest Bölge'deki fabrikalarında toplamda 25 bin metrekare üretim alanında, 245 çalışanıyla hizmet veriyor.
FOTOĞRAF