EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) organizasyonu ile Egeli tekstilcilerle buluşan, yüzde 16.5 pazar payı ile perakende sektörünün liderlerinden olan Türkiye'de 415, yurtdışında ise 140 mağaza ile hizmet veren LC Waikiki, Ege Bölgesi'ndeki alımlarını arttıracak.
Swisotel Büyük Efes Otel'de Denizli, Manisa ve İzmir'den 100'e yakın firma temsilcisi ile LC Waikiki tedarik müdürleri gün boyu görüşmeler gerçekleştirirken, birçok Egeli firma LC Waikiki ile çalışma kararını değerlendirmeye aldı. Birebir yapılan görüşmelere LC Waikiki tedarik biriminde görevli 20'inin üzerinde üst düzey yönetici katıldı. Egeli firma temsilcileri yaptıkları işleri anlatarak, LC Waikiki'nin kumaş, denim, dış giyim başta olmak üzere nitelikli ürün ihtiyacını karşılayabileceklerini vurguladı.
LC Waikiki'nin Türkiye'deki 415 mağazası ve yurtdışındaki 140 mağazası ile çok önemli bir alım grubu olduğuna ve geçen yıl 4.5 milyar TL ciro yaptığına işaret eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, yaptıkları organizasyon ile Egeli tekstil ve konfeksiyonculara cirolarını katlamak ve yeni pazar imkanları yaratmak istediklerini söyledi. Özden, bu vesile ile ithalat miktarını azaltarak cari açığa pozitif katkı yapacaklarını da vuruladı.
Bu sayede Ege Bölgesi'de fason imalat ve ihracat yapan firmaların LCW potansiyelinden yararlanmasının önünü açtıklarını anlatan Özden, “Bu buluşmayla Egeli firmaların kaliteli ürünlerinin ihracatın yanı sıra iç piyasada yer alması en büyük kazanç olacak. Özellikle nitelikli ürünlerde büyük bir potansiyele sahip bölgemiz açısından görüşmeler çok olumlu geçti. LC Waikiki'nin alım yelpazesi çok geniş. Egeli firmalar LCW ile her alanda çalışabilir. LCW, bu görüşmede Ege Bölgesi'ndeki zengin tedarikçi profilinden yararlandı. Görüşmelere Denizli ve Manisa'dan da firmalar katıldı. Biz kapasitelerimizi en verimli şekilde değerlendirmek için Türk ve Dünya markaları ile bu tip buluşma toplantılarına devam edeceğiz” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF