KARABAĞLAR Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, engelliler ve aileleri ile kahvaltıda buluştu. Karabağlar’ın engelsiz ilçe olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğini belirten Kürüm, “Engellilere ve ailelerine yönelik yeni projelerimizi hayata geçirmek için 5 yıl daha istiyorum” dedi.
Üçyol’daki Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde, CHP Karabağlar İlçe Örgütü Engelli Komisyonu’nun düzenlediği organizasyona eşi Fatma Kürüm ile birlikte katılan Başkan Kürüm, engelliler ve aileleri ile sohbet etti. 5 yılda yaptıkları Karabağlar’ı engelsiz ilçe yapmak için çalıştıklarını anlatan Kürüm, “Çok önemli projelere imza attık. Yüzlerce engelli vatandaşımıza vücut ölçülerine uygun tekerlekli sandalye, yatak, beyaz baston gibi ihtiyaç malzemeleri dağıttık ve dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, dünyanın en büyük engelli parkını inşa ediyoruz. Hatay’da engelli parkımızı açtık. Engelli Danışma Merkezi ile binlerce engelli ve ailemize danışmanlık hizmeti sunduk, sorunlarının çözümüne yardımcı olduk. İşitme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir çalışmaya imza attık. Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türk İşaret Dili Sözlüğü”nün basımını gerçekleştirip, ücretsiz dağıtımını yaparak işitme engelliler için çok önemli bir çalışmaya imza attık” dedi.
KALKAN’A TEPKİ
5 yıl daha Belediye Başkanlığı yapmak istediğini belirten Kürüm, gelecek döneme ilişkin projelerini de anlattı. Engelli istihdamı, engelli bakım evi gibi pek çok projeleri olduğuna işaret eden Kürüm, 2014 yılında bu projelerin de start alacağını söyledi. Konuşmasında AK Parti’nin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan’ı da eleştiren Kürüm, “Bir kereden bir olmaz” sözüne sert tepki gösterdi. Kürüm, “Sizin yanıtınız “Hayır’ olsun. Necip Kalkan’ı yakından tanırım ve severim ancak partisi yanlış. Necip Kalkan, oda seçimleri ile yerel seçimleri birbirine karıştırıyor” dedi.
Engelliler, kahvaltıda kendileriyle sohbet eden ve müzik eşliğinde dans eden Kürüm ve eşi Fatma Kürüm’e, minik hatıralar verdi.
FOTOĞRAF