BORONVA Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) yetiştirdiği kursiyerler, nisan ayında festival gibi bir oyun programıyla seyirci karşısına çıkacak.
Her yıl sahnelediği oyunlarla İzmir'de ve Türkiye'de tiyatro otoritelerinin beğenilerini kazanan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aynı zamanda yıl boyunca 400 kursiyere tiyatro eğitimi veriyor. Çocuk ve yetişkin düzeyinde kursiyerlerin katıldığı eğitimlerde genel tiyatro bilgisi, oyunculuk ve sahne pratikleri, ses kullanımı ve müzik ile ilgili de bilgiler veriliyor. Eğitim dönemi sonunda her grup birer oyun hazırlıyor. Festival havasında geçen oyun dönemlerinde seyirciler, kursiyer oyunlarına ana kadro oyunları kadar ilgi gösteriyor. Nisan ayından itibaren seyirci ile buluşacak oyunlarda yaklaşık 400 kursiyer sahneye çıkacak. Oyunlar Haziran ayına kadar devam edecek.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde çalışan yaklaşık 60 kişilik 5. ve 6. sınıflardan oluşan çocuk ekibi Jean Claude Mourlevat'nın “Tersine Akan Nehir” isimli kitabından BBŞT dramaturgu Arzu Söğüt'ün uyarladığı oyunu sahneleyecek. Yine 60 kişilik orta okul grubu da Shakespeare'in ünlü eseri “Bir Yaz Gecesi Rüyası”na hazırlanıyor. Lise grubu ise Haldun Taner'in Türkiye'de pek çok ekip tarafından oynanmış ve sinemaya da uyarlanmış eseri “Keşanlı Ali Destanı” ile tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Ana kadrodan sonra en çok takip edilen yetişkin kursiyer ekibi bu sene Bertolt Brecht'in “Üç Kuruşluk Opera” isimli oyununa hazırlanıyorlar. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibin sahne alacağı oyunu Ant Aksan yönetiyor.
BBŞT’nin merkezi olan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nin dışında Çamdibi’nde eğitim alan çocuk grubu “Hayvanlar Toplantısı”, Lise grubu da “Yedi Kocalı Hürmüz” ile perdelerini açacak. Ayrıca Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nde de tiyatro eğitimleri devam ediyor.
(AÖ)
FOTOĞRAF