Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir öneri getirerek şehrin tek nefes alma merkezi Kültürpark’ın yenilenmesi için hazırladıkları projeyi sundu.
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Kültürpark’ı dünya parkları arasına sokacak önemli bir öneri ve araştırma raporunu, EGİAD toplantı salonunda basın mensuplarına sundu. Oluşturulan çalışma grubu ile kültürpark’ın yenilenmesi ve marka park haline gelmesi için çalışma yaptıklarını belirten Kaya, “Kültürpark şehrin tek nefes alma merkezi. Yerel seçimler öncesi yankı bulması ve dikkat çekmesini istiyoruz. Dünyadaki bütün büyük parkları inceledik. Halka nasıl faydalı olacağını ve şehirle yeşil alanın bağlantısını inceledik. Amacımız İzmir Fuar alanındaki en uygun konsepti bulmak. Öncelikle Göl restoranı ön plana çıkarıp sandal turları düzenlenmesini istiyoruz. Yeme içme alanında toplam iki tane şık restoran ve kafeterya olması yeterli. Diğerleri tasarımlardan oluşan ufak butik restoranlar olabilir. Çocuk oyunu ve lunaparkın ise temalı oyun parkı haline dönüşmesi lazım. Spor ve rekreasyon alanlarında ise tenis kortların sayısının artırılması, tırmanma yolları, skeatboart ve aktivite alanları daha fazla olması lazım. Hayvanlarla ilgili köpek parklarının yer alması ve tay park konseptinin çekim merkezi haline geleceğine inanıyoruz. Kültür sanat kısmında ise profesyonel işletmelerin yer alacağı alanda dünyaca ünlü sergiler konserler ve etkinlikler yer alabilir. Botanik kısmında ise Avrupa’nın en büyük gül bahçesi yaratabilme imkanına sahibiz. Fuar içinde fayton turları da ayrı bir renk katacak. Bahar mevsimlerinde çim alanlar üzerinde açık hava konserleri ve gösteriler düzenlenebilir” dedi.
Yerel seçimlere yaklaşıldığı için projelerini açıkladıklarını belirten Kaya, “Seçimler siyaset üzerine kurulu. Bakış açımız İzmir için yenilenme demek. En iyi faydalı şekilde çıkmamız lazım. her STK ve her bireyin şehrinde nelerin değişmesi gerektiği ile fikirleri adaylara sunmamız lazım. bu yerel seçimlerde İzmir’imize yakışan projelerin kim kazanırsa kazansın yürütülmesini istiyoruz” dedi.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()