MANİSA’nın Kula ilçesinde Narınca Kavşağı Köprülü Alt Geçiti törenle açıldı.
Kulalıların dört gözle beklediği Ankara-İzmir D 300 karayolu üzerinde bulunan Şoför Evleri’ni Narınca Pıtrak Köyü’ne bağlayan alt geçit çalışmaları tamamlandı. Açılışa AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, AK Partili Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşma yapan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu müdürlüK olarak ilçelerin ihtiyacı olan alt geçit çalışmalarına önem verdiklerini Kula'da temmuz ayında başlatılan alt geçit çalışmalarının kısa zamanda tamamlanarak Kulalıların hizmetine sunulduğunu ifade etti.
AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi AK Parti Hükümeti olarak Türkiye çapında birçok yol çalışmasını tamamladıklarını buna bağlı olarak da Manisa'nın Sabuncubeli'ndeki yol çalışmalarının bütün hızıyla devam etttiğini belirtti. Tanrıverdi, “Kula, Ankara ve İzmir'i birbirine bağlayan D-300 karayolu üzerinde bulunuyor. D-300 karayolu üzerindeki çalışmalarının büyük bir çoğunluğu tamamlandı. Bu bölgede çok fazla trafik kazası olduğu için yoldaki trafik yoğunluğunu azaltmak adına girişimlerde bulunduk. Çalışmaları tamamlayarak Kulalıların hizmetine sunduk” dedi.
Alt geçit sayesinde trafik yoğunluğunun azalacağını ifade eden Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, can kayıplarının önüne geçileceğini söyledi. Projenin 2 milyon TL karşılığında tamamlandığını ifade eden Aşkın, geçitin 11 metre genişliğinde, 4.80 metre yüksekliğinde olduğunu vurguladı.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
FOTOĞRAFLI