MANİSA’nın Kula İlçesi’ndeki Gökçeören Beldesi’nde seçmenle buluşan AK Parti’li Kula Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Selim Aşkın, ilçenin turizm potansiyelini arttırmak için uygulayacakları projeleri anlattı. Aşkın, Kula’nın Türkiye’nin en büyük Yunus Emre Külliyesi’ne sahip olacağını açıkladı.
Gökçeören Beldesi seçim bürosu önünde düzenlenen toplantıya AK Parti’li Kula Başkanı Nejat Gülmez, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Akif Şentürk, AK Parti Kula Kadın Kolları Başkanı Şükriye Al ve belediye meclis üyeleri katıldı. Gökçeören Beldesi’nin büyükşehir yasası ile birlikte mahalle olacağını ve iyi hizmet alacağını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, yasaya karşı çıkan muhalefetin şimdi faydalarından söz ettiğini belirterek, “Manisa’dan Turgutlu’ya dahi gelemeyen arkadaşlar bugün Gökçeören’e Selendi’ye gelip büyükşehirin nimetlerini anlatmaya kalkıyor. Bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürüp iptal edilmesi için ellerinden geleni yapanlar, Manisa’nın merkezinde keyif çatanlar bunları gelip sizlere anlatıyor” dedi. Gülmez, Gökçeören Beldesi’nde yaşayanlardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Kula Belediye Başkan adayı Selim Aşkın’a destek istedi.
Kula’nın 21’nci yüzyıla hazırlanması için mücadele verdiklerini kaydeden AK Parti’li Kula Belediye Başkanı ve Başkan adayı Selim Aşkın, belediyeye karşı çeşitli suçlamalar yapıldığını söyleyerek “Dediler ki; ’AK Parti, büyükşehir yasasıyla bizim belediyemizi alıyor. Selim Aşkın 1 Nisan’dan sonra gelir bu binaları kapatır, kepçeleri alır, makineleri alır gider.’ Sizler ile beraber 20 yıldır belki farklı farklı siyasi görüşlerden değişik partilerden bu ilçe ve beldeye daha fazla hizmet etmek için çalıştık. Hepimizin ortak bir gayesi vardı; bulunduğumuz yere en iyi hizmeti yapmak” dedi.
“BELEDİYENİZ KAPANMIYOR”
Başkan Aşkın, 25 bin nüfuslu Kula’nın yeni katılan mahalleler ile birlikte 47 bin nüfusa ulaştığını söyledi. Kula’nın 5 kat civarında büyüdüğüne dikkat çeken Aşkın, “Biz bu belediyeyi kapatmaya gelmedik, mevcut belediyeyi büyütmeye geldik. 1 Nisan tarihi itibariyle belediyeniz kapanmıyor buna söz veriyorum. Kula içerisinde 3 tane ek hizmet binamız var hizmetlerimizi daha verimli sürdüreceğiz. Buradan hiçbir iş makinası gitmeyecek, ilave iş makinaları gelecek. Haftada 1 gün kendim veya belediye başkan yardımcılarımdan bir tanesi sizlerle beraber olacak” dedi.
Kula’nın tarihi güzelliklerinin önemini vurgulayan Başkan Aşkın, turizmin kalkınması için Türkiye’nin en büyük Yunus Emre Külliyesi’nin projesini başlattıklarını açıkladı. Aşkın, külliyenin içerisinde konferans salonu ve alışveriş merkezinin yer alacağını söyleyerek turist çekecek bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gökçeören Beldesi’nde hayvancılık organize sanayi bölgesi kurmayı planladıklarını da kaydeden Aşkın, bu sayede ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurguladı.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF