CHP’li Kula Belediye Başkan Adayı Osman Kasırga, MHP’lilerin Kula’da ikinci parti olduklarını iddia etmeleri üzerine bir açıklama yaparak Kula’daki oy potansiyeliyle ilgili bazı rakamlar açıkladı. MHP adayı Hüseyin Tosun’un ’Kula’da AK Parti’ye yaklaştık’ iddiasını yalanlayan Kasırga, CHP’nin Kula’da ikinci parti olduğunu ileri sürdü.
2011 genel seçimlerinde Kula’da CHP’nin 7 bin 705, MHP’nin ise 5 bin 500 oy potansiyeline sahip olduğunu açıklayan CHP’li Kula Belediye Başkan Adayı Osman Kasırga, 2 bin net oy farkı bulunduğunu söyledi. CHP’nin bu oy farkını koruduğuna dikkat çeken Kasırga, köy ve mahallelerde karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını kaydetti.
30 Mart’taki seçimlerde değişimi isteyen seçmenin CHP’den yana oy kullanması gerektiğini savunan Kasırga, “Şuandaki AK Parti yönetimi ve belediye başkanına muhalif olanlar CHP’de toplansınlar. Böylece oylarının boşa gitmediğini görmüş olacaklar. Kadın kollarımız gençlik kollarımız ile birlikte çok hızlı çalışıyoruz. Biz bu 2 bin farkı daha da açacağız” dedi.
Seçim çalışmalarını Mart ayında daha da hızlandıracaklarını kaydeden Kasırga, eğitimci kimliğine güvendiğini belirterek yıkıcı olmadan konuşmaya özen gösterdiğini vurguladı. Kasırga, “Seçimlerden sonra hepimiz Kula’da yaşayacağız ve birbirimizin yüzüne bakacağız. Propaganda süresince seviyeli konuşmaya özen göstereceğim. Seçimi rakiplerimden birisi kazanırsa ilk tebrik eden ben olacağım” diye konuştu.
CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’den de övgüyle söz eden Kasırga, “Özgür özel başarılı, genç, dinamik ve çalışkan bir kardeşimiz. İnşallah 30 Mart seçimlerinden CHP ilçe örgütü olarak galip geleceğiz” dedi.
KADIN KOLLARI KÖŞE BUCAK GEZİYOR
Kula ve ilçeye bağlı köylerdeki vatandaşlar ile bir araya gelen ve onların sorunlarını, isteklerini dinleyerek fikir alışverişinde bulunan CHP Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar ise, CHP’li Kula Belediye Başkan Adayı Osman Kasırga’ya desteğini sürdürüyor. Partililerle birlikte Kula’yı karış karış gezdiklerini belirten Esen Çınar, seçimlerde belediye başkanlığını CHP’nin kazanacağını ileri sürdü.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
FOTOĞRAFLI