İZMİR’in Bergama İlçesi’ni Kozak Yaylası’na bağlayan keskin virajlarla dolu 20 kilometrelik yolun genişletilmesi için Karayolları tarafından çalışmalara başlandı.
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne kadar uzanan ve yöredeki 16 köye bağlatıyı sağlayan tek-gidiş geliş yolun, Bergama-Kozak Yaylası arasındaki genişletme çalışmalarını Kozak Yukarıbey Köyü Muhtarı İlhan Çakır ve köylülerle izleyen AK Parti Bergama Belediye Başkan Adayı Hasan Şahin, “Hizmet için adayız' diye boşuna demiyoruz” dedi. Şahin, “Yıllardır, Kozak Yaylası’na ulaşımın sağlandığı bu yolun zikzaklı ve dar oluşu özellikle bölge insanı için adeta bir işkenceydi. Ağır tonajı kamyonlar güç bela gidiyor ve kazalar meydana geliyordu. Burada yolun genişletilmesi için çalışma başlatmış bulunuyoruz. Söz konusu yol çalışmanın başlatılmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım’ın etkisi elbette çok büyüktür. Yöre halkı olarak hepimiz büyük bir sevinç yaşıyoruz. Yolu bir yıl içinde tamamlamayı planladık. 3 şerit olarak genişletilecek yol ile ulaşım daha da kolaylaşacak. Bu sadece bir başlangıç. Bergama’ya daha kestirme bir başka yol çalışmamızı da hayata geçirerek Kozak’a ulaşımı rahatlatacağız. Hatta ileriki yıllarda Kozak Ayvalık arasını da üç şerit haline getirebiliriz” diye konuştu.
Muhtar çakır da yolun genişletilmesiyle, Bergama’ya ulaşımın rahatlayacağını ve yoldaki kazaların da en aza ineceğini söyledi.
Cevdet ŞEN / BERGAMA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF