İZMİR’de, kadın girişimciler Senem Metin ve Fatma Karadumanlı, KOSGEB’in desteğiyle Buca'da CandyEvim Party&Cafe adıyla bir kafe açarak kendi işlerinin patronu oldu.
İşletmenin açılışı KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı ile birlikte KOSGEB kredisi ile işletme açanların sosyal medya üzerinden kurduğu Sevdamız Girişimcilik grubu üyeleri ile birlikte 70'e yakın davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan işletme Ortaklarından Senem Metin, ortağı Fatma Karaduman ile birlikte daha önce ev hanımı olduklarını, KOSGEB'in girişimcilik eğitimine katılarak, kendi işlerinin patronu olmak istediklerini anlattı. Metin, “Ortağımla birlikte ilk iş tecrübemiz olacak. Yıllardır her ikimizde evimizde çocuklarımızla ilgileniyorduk. Daha önce çalışmayı düşünmüş ama fırsat yaratamamıştık. KOSGEB'in girişimcilik eğitimini duyar duymaz başvurduk iş fikrimiz beğenildi. Girişimcilik sertifikamızı aldıktan sonra 2014 yılbaşında işletmemizde hizmet vermeye başladık” dedi.
ÖZEL GÜNLERE ÖZEL KAFE
CandyEvim Parti&Cafe ismiyle Buca’da ilk şubelerini açtıklarını dile getiren ortaklardan Fatma Karaduman ise hedeflerinin kısa süre içinde markalaşarak şubeler zincirini kurmak olduğunu kaydetti. İsimleri gibi konuklarını evinde hissedecekleri hizmetleri sunmayı amaçladıklarını anlatan Karaduman, şöyle konuştu:
“Ailelerimiz özel günlerini yapmak için özel mekanlara ihtiyaç duyuyorlar. Özel günlerinde rahat edebilecekleri bir ortam istiyorlar. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için özel kafemizi kurduk. Misafirlerimizi CandyEvim'e bekliyoruz. Toplam 190 metrekare alana sahip olan CandyEvim Parti&Cafe 2 kattan oluşuyor. Bir katı organizasyon alanı olan işletmemizin diğer katı ise çocuklar için eğlence mekanı olarak tasarlandı” diye konuştu.
KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı ise her gün yeni bir girişimcinin kendi işletmesini kurmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. KOSGEB olarak girişimcilere, özellikle kadın girişimcilere önemli kredi destekleri sunduklarını anlatan Çanakçı, “KOSGEB sayesinde kendi işinin patronu olan girişimcilerin sayısı hızla artıyor. Bizde bu girişimciler arasında dayanışma ve birbirleriden alışveriş yapmalarının yolunu açmak için sosyal medyada “Sevdamız Girişimcilik' adıyla bir grup oluşturduk. Grup üyelerinin sayısı bin 75'e ulaştı. Sevdamız Girişimcilik grubu üyeleri her ay bir girişimcinin işyerinde biraraya geliyorlar. Bugünde hem bu organizasyonu gerçekleştirdik hem de Senem Metin ve Fatma Karaduman'ın işyerlerinin açılışını gerçekleştirdik” dedi.
Açılışın ardından Sevdamız Girişimcilik üyelerinin düzenlediği hediye çekilişi yapılırken, Türk halk müziği sanatçısı Erkut Özkan ise kısa bir dinleti sundu.
FOTOĞRAF