Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların bir süre sonra konut fiyatlarına da yansıyacağına dikkat çekerek, ev sahibi olmak isteyenlerin fiyat artışı yaşanmadan elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.
2013 yılının inşaat sektörü için iyi geçtiğini, yeni konut satışı ve toplam satış anlamında iyi bir oran yakalandığını belirten Tanyer, 2014'ün de konut sektörü açısından daha iyi bir yıl olacağını savundu. Gayrimenkulün uzun dönemdeki en karlı yatırım olduğunu vurgulayan Münir Tanyer, “Döviz kurlarında yaşanan son dalgalanmalar ve iç politikadaki gelişmeler faizlerin yükselmesine neden oldu. Girdi maliyetlerinin artışı konut fiyatlarına da zaman içinde yansıyabilir. Konut kredisi faizlerinin artışını, firmalar bazı bankalarla anlaşarak faiz oranlarını sabitleyerek aşma yoluna gidecektir. Ev almak isteyenlerin, fiyatlar artmadan hızlı hareket etmesinde fayda var” diye konuştu.
Dünyada şu an global bir kriz yaşanmadığını ve konuta olan talebin önümüzdeki dönemde de giderek artacağını öngören Tanyer “Dövizde yaşanan hareketlenmelere rağmen sektörde büyük bir kriz yaşanmadı. Çünkü Türkiye'de konut açığı kapanmadı, arz ve talep artmaya devam ediyor. Dolayısıyla sektör bu dalgalanmadan çok fazla etkilenmeyecek” dedi.
İZMİR ()
foto