DENİZLİ İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, yeni nesil işadamlarını kentte tutmak için sosyo-kültürel yapının zenginleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Yeni nesil işadamlarının çoğu yurtdışında eğitim alıyor. O nedenle bu insanları Denizli’de tutmalıyız” dedi.
Tavas İlçesi yakınındaki Bozdağ Kayak Merkezi’nde fırsat buldukça kayak yapan Süleyman Kocasert, “Bozdağ Kayak Merkezi’nde önemli yatırımlar yapıldı. Bir yıl içinde tesisler de inşa edilecek. Kayak merkezi turizm için önemli olduğu kadar, bu kentin genç işadamları için de önemli. Kış döneminde Uludağ ve Davraz’a giden işadamları artık Bozdağ’da kayabilecek. Bozdağ, Denizli’nin sosyo-kültürel yapısıyla turizmine önemli katkı sağlayacak” dedi.
Denizli’de sanayi atılımının 1980’den sonra başladığını ve giderek çok genişlediğini hatırlatan Kocasert, onun için kentin yeni nesil işadamlarına ihtiyacı olduğunu vurgu yaparak “Yeni nesil işadamlarının çoğu yurtdışında eğitim alıyor. O nedenle bu insanları Denizli’de tutmalıyız. Bu da Denizli’nin sosyo-kültürel yapısının zenginleşmesiyle mümkün olur” diye konuştu.
Ferah IŞIK/DENİZLİ, ()
Foto