İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ın “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa buna da İzmirli teşekkür eder. 10 yıldır siz neredeydiniz” sözleirine, “Siz tapeleri çıkan, havuzların zekatını verdiniz mi? Yüce rabbim havuzun zekatını kabul eder mi?” sözleriye yanıt verdi.
Menemen Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başladığı 7 milyon 724 bin TL'ye mal olacak hizmet binasının temel atma töreni yapıldı. Törene CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları, partililer ve Menemenliler katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı Bayındır'daki çiçek alım sözleşmesi törenindeki sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım'ın, “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa buna da İzmirli teşekkür eder. 10 yıldır siz neredeydiniz?” sözlerine karşılık Başkan Kocaoğlu, “Sayın aday Bayındır'a gitmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı’ını da getirmişler. Orada sözleşmeli çiçek alımı yapmışlar. Demişler ki “Bizim yaptığımız hizmetlerin zekatı olmaz sizin yaptıklarınız'... Bayındır'da çiçek almayı biz başlattık. İlçeye Tarım-Park Bahçeler Daire Başkanlığı'ndan 10 arkadaşımızla destek verdik. Bayındır çiçekçiliği çağ atladı. Şimdi bunu alıyorsunuz. Çok iyi, seviniyoruz, teşekkür ediyoruz. Zaten Bayındır'ı, Seferihisar Bademler'i, Ödemiş Bademli ile Tire Süt'ü Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Dünya insanı ile buluşturmak istiyoruz. Rekabete girdiniz ne güzel çiçek almaya geldiniz. Bayındırlı çiçek üreticileri adına İzmir'e bıraktığınız para için teşekkür ediyorum” dedi.
RABBİM KABUL EDER Mİ?
Kocaoğlu, Yıldırım'ın zekat çıkışını İzmir'e Hükümet tarafından yapılan yatırım tutarlarının karşılaştırarak yanıtladı. Kocaoğlu, “Kitabımızda zekatın oranı yoktur. Bazı inanışlara, gelenek göreneklere göre zekat oranı 40'ta 1 olarak hafızalara yerleşmiştir. İzmir kentinin tamamı merkezi bütçeye 2013 yılında 37.5 milyar TL vergi vererek katkıda bulunmuştur. Merkezi hükümet 2013'te kente sadece 738 milyon TL yatırım yapmıştır. Siz bu rakamı böldüğünüzde oran 40 değil, 50'de 1'dir. Ya zekatı biz bilmiyoruz, ya da hayatınız boyunca zekat vermediniz. Hesabı şaşıyorsunuz. Zekat verseniz olmaz. Kim kime zekat veriyor. Siz tapeleri çıkan, havuzların zekatını verdiniz mi? Havuzların zekatı verilir mi? Yüce rabbim havuzun zekatını kabul eder mi?” dedi.
BİZİ AÇILIŞA ÇAĞIRMADILAR; ANLAYIŞLARI ŞOV YAPMAK
Vali Mustafa Toprak’a yönelik eleştirilerini Menemen’de de sürdüren Başkan Kocaoğlu “Vali trafik probleminde bizi suçluyor, polisi dışarı çıkartmıyor. Vali adayla birlikte açılış yapıyor. Bayındır'da iki sene önce hizmete girmiş PTT binasını açtılar. Bir tarafta PTT Genel Müdürü diğer tarafta Vali vardı. Sonra bir hayırseverin yaptığı yurdu açtılar. Gaziemir'de bir hastane yapıldı. Araziyi belediye başkanı verdi. Hafriyatı biz yaptık. Hastane binasını rahmetli Salih İşgören'in Vakfı yaptı. Açılışı ise bunlar yaptı. Ne bizi, belediye başkanını çağırdılar. Bunların anlayışı budur” dedi.
ORTADA PROJE YOK Kİ!
Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı İzmir'e projeleriyle ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bir de şimdi 7 bin 70 projeden bahsediyorlar. Başbakan da AKP İl Kongresi'nin ardından 773 projenin açılışını yaptı. O projelerin açılışı 5 dakika sürmedi. Niye çünkü öyle proje yok. Rakamları büyüt! Biz minibüsçü kardeşlerimizle 3-4 senedir çalışıyoruz. Kooperatifçilerimiz ile çalışıyoruz. Şimdi “minibüsleri devreye sokacağız’ diye proje yapacaklarmış. Projelerimizi diğer adayların seçim bildirgelerinde görmekten haz duyarız, gururlanırız. Demek ki projelerimiz genel kabul görüyor” dedi.
AKP Hükümeti’nin 10 ylıdır ne yaptığını soran Kocaoğlu, soruyu kendisi yanıtladı. Kocaoğlu” Gayet basit. Birincisi enerji lisansı verdi. İstediğine istediği şekilde verdi. Maden lisansını da istediğine istediği koşullarda verdi. Kamu mallarını, büyük arazileri satıyor. Devlet kurumlarının binalarını satıyor. Tıkpı Karayolları'nın arazileri gibi. Bu arazilerinin, TEKEL arazisinin ihalesine girip alan kişi (Murat Akdemir) 10 senedir Büyükşehir Meclis Üyesi... Şu anda İmar Komisyonu'nun üyesidir. Bir CHP'li böyle bir şey yapsa ne yaparsınız?. Bizi suçlarsınız değil mi? Tık yok. Ne Bakan’dan, Başbakan’dan, ne belediye başkanı adayından tık yok. Alan memnun, satan memnun” dedi.
Hükümetin yatırımları fahiş fiyatlara yaptığını önesüren Kocaoğlu, “Bir de yap-işlet devret modeli ile istediği adama, istediği fiyattan iş yaptırıyorlar. Mal, ziyaretçi, araba, kredi garantisi de devletten. Korkunç bir şekilde maliyetli projeler çıkıyor. Bugün özel sektörün yap-işlet-devret ile aldığı otobanlar, bunların yaptığı bölünmüş yollardan daha ucuza mal oluyor. Bölünmüş yolları öyle bir ihaleye çıkıyorlar ki milletin cebinden yandaşlarına, yakınlarına rant sağlıyorlar. Bir de bunun karşılığında bölünmüş yol yapıyorlar. Daha bölünmüş yolu pazarlamayı bulunmadılar. Onu da bulurlar ve birisini zengin mi ederler bilmiyorum. Daha satacakları birçok şey var. Ben biliyorum ama kamuoyu ile paylaşılmadığı için üzerinde durmuyorum. Bu ülke tarımı, sanayisi, ticareti, turizmi, insanı ile zengindir. Ülkede yöneticiler 5 sene doğru duracak, namuslu duracak itibar kazanır. Borçlarını öder, ikinci 5 senede ayağa kalkar. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden biliyorum. En borçlu belediye denilerek gazetelerde çarşaf çarşaf haberler vardı. Borçları bitirdik, proje yapıyoruz. Kente kalkındırıyoruz” dedi.
KİMİ NAMUSLU BİLİYORSANIZ ONA OY VERİN
Kocaoğlu, yerel seçimlerde kendisine oy istemediğini belirterek “Sizden sadece bir şey istiyorum. Kimi namuslu biliyorsanız, kimin namusu tescilli ise ona oy verin. Namuslu insanlara oy verin ki bu ülkenin değerleri, malları heba olmasın. Yandaşlara satılmasın. Bu tür işler yapılmasın. Hakimler, savcılar, emniyet müdürleri akşama kadar yer değiştirmesin. İzmir'de bir müdür 32 gün kalabildi. Gidiyoruz. Meçhule, diktatörlüğe gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılacak genel seçimlerde iktidarı değiştirmek, yönetimi namuslu insanlara bırakmak vatandaşlık görevidir. Namuslu insanlara oy verin, bana oy vermeyin. Ben size 'Bu ülkeyi kurtarın' diye sesleniyorum. Kurtarın ki benim arkadaşlarıma operasyon yapıldığında polisin, savcının yeri değişmedi. Alnımız ak, yüzümüz pak hesap verdik. İçeride 22 ay yaptı. Evlerinde ne elbise torbaları, kutular, para vardı. Hiçbir şey yoktu. Bunlar 57 günde çıkıyor. Bir kısmı savcılar, polisler, hakimler ayarlandıktan sonra ifade vermeye gidiyor. Çok yakında o İran'lı adam da çıkacak. Banka müdürü gibi çıkacak. Bacanak gibi tutuklanmayacak. 2014 yılı inşallah memleketimize hayırlı uğurlu gelir. Sağlıklı insanlar, dürüst insanlar iş başına gelir. Kentin kalkınması için hiçbir ayrım yapmadan, hem mağdur ve mazlumun yanında olarak başkanlık görevini sürdürüyoruz. Bizde kayırmacılık, yalan, eş-dost zengin etmek yok. Biz halk için, hemşerilerimiz için çalışıyoruz, üretiyoruz” dedi.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de zor şartlarda görev yaptıklarını ifade ederken, “Belediye hizmet binası yapanlar sanki kendisine saray yapıyormuş, makam odası yapıyormuş gibi değerlendiriliyor. Bizim sokaklarımızda sorunlar vardı. Öncelikle bunların halledilmesi gerektiğine inandık. O yüzden hizmet binamızın yapımı gecikti. 2009 yılından sonra bağlanan belediyelerimizle birlikte iş yükümüz fazlalaştı. Beldelere yapacağımız hizmetler vardı. Alt, üstyapılarına katkı koyduk. Muhalefet partisinin yetkilileri 'Tahir Şahin çukurda boğulacak' dediler. Bize bir el uzandı. O el de Aziz Kocaoğlu'nun eliydi. Hizmet binası en az 50 yıl ihtiyacını karşılayacak. Bu binada öyle bir çalışacağız ki bize vermiş olduğunuz güç ve destek ile yolumuza yürüyeceğiz. Atatürk'ün çizgilerinden vazgeçmeyecek şekilde çalışacağız. Geçmiş seçimlere oranla oyunu en çok arttıran ilçe olarak belediyenin anahtarını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na vereceğiz”dedi. Şahin belediye hizmet binasının maliyetinin tamamını Başkan Kocaoğlu'nun karşılamasını istedi. Kocaoğlu ise Şahin’e seçimlerde gelen oy oranını kadar belediye binasına destek yapacağını söyledi.
Konuşmaların ardına belediye hizmet binası temeli törenle atıldı.
Caner CANTÜRK, MENEMEN ()
foto