İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın samimiyetle söylediği sözlerden dolayı siyasi linç edilmek istendiğini söyledi. İşkence gören Manisalı çocukların avukatı olan Pekdaş’ın Gezi olaylarında da gençlerin burnunun kanamaması için sabaha kadar Gündoğdu Meydanı’nı olduğunu belirten Kocaoğlu, Pekdaş ve meclis üyeleriyle ilgili açıklamalar yapan Ak Parti Konak Belediye Başkan adayı İlknur Deniz’ye “Sen niye karışıyorsun? Bu siyasi kültür ve edep de yok” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin ortak projesi olan “Torbalı Belediyesi Aşık Mahzuni Şerif Cem Ve Kültür Evi” açılışı törenle yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Ufuk Yörük, partililer ve Alevi vatandaşlar katıldı.
Aziz Kocaoğlu, konuşmasında CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’a yapılan eleştirilere sert yanıt verdi. İzmir Barosu eski Başkanı Pekdaş’ın “Adaletin tecelli edebilmesi için yargının tarafsız kalması için biz adliye koridorlarında türbanla, Atatürk rozetiyle ve Türk bayrağıyla gezmeyelim” dediğini belirten Kocaoğlu “Neden avukatlar cübbe giyer? Neden hakim savcılar tek tip giyer? Bir simge taşımasın, bir işaret vermemesi için giyerler. Yoksa takım elbise giyerlerdi. Pekdaş’ın sözleri üzerinden laf üretildi. Bu laf Atatürk düşmanlığına kadar götürüldü. Bayrak düşmanlığına kadar götürüldü” dedi.
Sema Pekdaş’ın yıllar önce Manisa’da işkence gören gençlerin avukatlarından biri olduğunu belirten Kocaoğlu “Bu hanım Manisalı çocukları savunmak için can hıraş Manisa Adliyesi koridorlarında adalet aradı. Gezi olayları oldu. Gezi olaylarında “biz de sizi destekliyoruz' diye tweet atanlar oldu. Sema Hanım, her gün sabaha kadar çocukların burnu kanamasın diye Gündoğdu meydanında bekledi. Çocuklar yatmadan yatmadı. Ben de oradaydım. Aziz Kocoğlu olarak da Başkan olarak da oradaydım. Şimdi samimiyetle konuşulan bir sözden Sema Hanım linç edilmeye çalışılıyor. Bir avukat bir hukukçu İzmir Barosu’nda iki kez seçim kazanmış baro başkanı CHP Konak Belediye başkanı adayı oldu diye linç edilmeye çalışılıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Biz dedikodular ile sizi üzmeyelim istiyoruz. Herkes kendi yapacağını, kendi dağarcığındakini, torbasındaki söyleyecek. Herkes kendi bildiğini, hizmeti projesini anlatacak. Ona buna laf atarak dedikodu yaparak siyaset yapılmaz bu siyaset değil çamur at izi kalsın polemiğidir” dedi.
Ak Parti eski milletvekili ve Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli’den adını vermeden “Bir muhterem” ve “Bir aklı evvel” diye sözeden Kocaoğlu “Ak Parti başkan adayları, meclis üyeleri belli oldu. Bizden ses çıkmadı. Bir muhterem var. Bu aklı evvel “Yok Sema Hanım şöyle. Yok Meclis üyeleri böyle' diye açıklama yapıyor. Bu siyaset kültürü değil, bu edep değil. Haya değil. Sen niye karışıyorsun? Kendi partinden ne yapacaksan yap. Konuş anlat, seçime gir. Ama sen CHP gibi bir ulu çınarın adayına meclis üyesine söz söyleyemezsin. Cevap vermiyor susuyorsak bu milletin zaten anası ağladı. Moral bozulmasın diye konuşmuyoruz. Kimin nasıl belediye başkanı, bürokratlık yaptığı, kimin ne ekip biçtiğini, kemin ne ekmeden ne biçtiğini biliyoruz. 22 Haziran 2011’e sünger çektik” dedi.
Kocaoğlu, “17 Aralık gününden itibaren tv, basından her şeyi izliyor apaçık görüyorsunuz Gördünüz tek bir sonucu var. Bu ülke bu iktidarla gitmiyor. Bu ülkenin insanıyla iktidarın problemi var. Anadolu insanın kimseyle problemi yok. Maalesef bu iktidarın 76 milyon vatandaşla problemi var” dedi. 30 Mart’da yerel seçim olacağını belirten Kocaoğlu her seçimin kendi kulvarında önemli olduğunu ancak ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim yapılacağını belirterek “AK Parti iktidarının 11 yılda yaptıkları teşhir oldu. Altı ay içinde yapılacak seçimlerde ülkenin gelecek 5 yılının kaderi belirlenecek. Üretmeyen korunmayan ekonomi, milletin malı dayanmaz, tükenir” dedi.
Çiftçi, sanayici, turizm, hizmet sektörünü Hükümet’in desteklemediğini belirten Kocaoğlu “İhalelerin nasıl yapıldığı 17 Aralılk’tan bu yana bangır bangır gazete ve tv’lerde konuşuluyor. Çözüm ne? Çözüm bizde var. Çözümün örneği var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2004 yılında Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesiydi. 2004 yılında 100 milyon TL yatırım yapabilmişiz. Borçları ödedik. Borçlar bitince itibar arttı, paramız cebimizde kaldı. Yatırımları arttırdık. Yerelde kalkınma modeliyle çiftçi, fidancı süt üretecisinden tutun tarıma destek verdik. Altyapı sorunlarını çözdük. İzmir’de kişi başına 67 litre, İstanbul’da 20 litre, Ankara’da ise 4 litre su arıtılıyor. Nerde çevre yatırımları? İzmir kendi kendine yetebilen, ayağa kalkabilecek gücü olan, 5 senede toparlanıp 5 senede gelişen ve önümüzdeki 5 senede şaha kalacak bir kentiz” dedi.
Kocaoğlu, “İzmir köy” denildiğini ve “Siz bize oy verin size yatırım” yapın propagandası yapıldığını söyledi. Buna başka il ve ilçelerde anlatabileceklerini belirten Kocaoğlu Başbakan Erdoğan ve Ak parti adayı Yıldırım’ın da aralarında olduğu siyasetçilerin geçmişteki sözlerine tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Ama İzmirliye anlatamazsınız. İzmirlinin duruşunu değiştiremezsiniz. Havuç gösterip oy alamazsınız. “Gavur İzmir' diyen gelip özür dilemeli, “sümüklü İzmir’ diyen özür dilemeli, “faşist İzmir” diyen özür dilemelidir. “Bu kentin milleltvekili olmaktan hicap duyuyorum’ diyer özür dilemelidir. “Bu İzmir AKP ve Yıldırım’a muhtaç' sözü için özür delimeniz gerekiyor. Akşam başka sabah başka söyleme, İzmirli kanmaz, kanmadı. İzmir Efeler diyarıdır. Burada tehditle oy alamazsınız” dedi.
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur yaptığı konuşmada, 815 bin TL’ye malolan tesisin üçte ikisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi. Uygur, “Umut ediyorum ki Alevi vatandaşlar özlemini duydukları bu tesiste örflerini ve inançlarını yaşatacaklardır” dedi.
Konuşmaların ardından Cem ve Klütür Evi kurdele keserek yapıldı. Kocaoğlu’na saz hediye edildi.
Utku BOLULU İZMİR ()
foto