BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin Kınık seçim bürosunun açılış törenine katıldı.
Başkan Kocaoğlu’nu Kınık’a bağlı Poyracık girişinde yüzlerce partili karşıladı. İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz, Kınık Belediyesi CHP Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya’nın yanısıra kalabalık bir partili grubunun katıldığı açılış töreni, mitinge dönüştü.
Kocaoğlu coşkulu karşılama için Kınıklılara teşekkür etti. Kınık Belediyesi CHP başkan adayı belirleme sürecinde yaşanan olaylara değinen Başkan Kocaoğlu, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ile 10 yıl birlikte çalıştıklarını hatırlattı, “Sayın Kaya, parti toplantılarına gelmiyordu, sadece ben aday olmayacağım diye beyanatta bulunuyordu. Özel olarak telefon ettim, kendisini davet ettim. Sonra adaylık süreci başladı. Genel Merkez’de yapılan üç kişilik toplantıda Süleyman Kaya’nın ismi ön plandaydı. Burada çeşitli düşünceler gelişti. Ben, Kaya’nın ablasının yıllardır CHP’li olduğunu hatırlattım. Sayın Genel Başkanımız bu sefer ablasını aday yapalım dedi. İzmir’e geldim ve ablasına telefon ettim. “Kınık’ta bir problem var, bunu aşalım, Süleyman’ı 5 sene dinlendirelim’ dedim. “Ben kardeşimin yerine aday olmam’ dedi. Ertesi gün de Süleyman Kaya’yla konuştum, ama o da çekilmeyeceğini söyledi. Ben de “hayırlı olsun’ dedim. Sonra Genel Merkez, Kaya’yı aday gösterdi. Parti Meclisi’nin toplanıp Kaya’nın aday olarak çıktığı günün sabahında saat 09.30’da Kaya notere giderek Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti. Sonra da “ben istifa ettim ama beni aday yaparsanız buradayım’ dedi. Siyasette böyle hata olmaz. Kimse kusura bakmasın. Süleyman Kaya kardeşimizle de kimseyle olmadığı gibi şahsen bir sıkıntım yok. Kırmak dökmek için siyaset yapmıyoruz. Kaya, kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Eleştirmiyorum, sadece yaşadığım gerçeği bildiğim kadarıyla sizlerle paylaşıyorum. Bunun üzerine Genel Merkez, Parti Meclisi ve MYK, Mehmet Çetinkaya kardeşimizi CHP adayı yapmıştır. Bize düşen görev, CHP’li belediye başkanımız, adayımız Çetinkaya’yı 30 Mart akşamı belediye başkanı yapmaktır. Bizim görevimiz budur” dedi.
Kırsalda kalkınma seferberliği başlattıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ova, arazi yollarının yüzde 95’ini asfaltladık. Türkiye’de bunu bizden başka yapan bir belediye yoktur. Ayrıca tarımın kalkınması için bir çok yatırım yaptık” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir adayı Binali Yıldırım’ın “İzmir’den yatırımcı kaçıyor’ sözlerine de yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir ile Manisa’nın teşvik koşullarını kıyasladı. Kocaoğlu, “İzmir’de bir fabrika 100 liraya kurulurken, hemen dibindeki Manisa’da ise 75 liraya kuruluyor. Manisa’da 3. bölge teşvik, İzmir’de 1. bölge teşvik var. Bu kentten yatırımcının kaçmasını istemiyorsanız, İzmir’i seviyor ve kalkınmasını istiyorsanız, İzmir’in teşviğini Manisa’yla eşitleyeceksiniz. Bunu yaptığınız zaman liman, yetişmiş insan, kaynak burada, niye gitsin yatırımcı? Kimi namuslu, şerefli, haysiyetli biliyorsanız, kimin zalim için yandaşı için değil, mazlum için çalıştığını biliyorsanız ona oy verin” dedi.
CHP İl Başkanı Ali Engin ise, 10 yıl boyunca partiye hizmet eden Süleyman Kaya’ya teşekkür ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler daha sonra, esnafı ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, ilçe turu sırasında MHP’nin seçim bürosuna da uğrayarak aday Rıza Dönmez’e başarılar diledi.
İZMİR ()
foto