İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart akşamı ak koyun, kara koyunun belli olacağını, CHP’nin İzmir’de yüzde 60’ı geçerken, AK Parti’nin yüzde 30’un altına ineceğini ve farkın iki kata çıkacağını söyledi. Başbakan Erdoğan ve Ak Parti adayı Yıldırım’ın açıklamarını eleştiren Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a da “Gündüz aday ile açılışa gidiyor, gece de tweet atıyor” diye tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nin ortak bitirdiği Yeni Otogar törenle açıldı, Ödemiş hal tesislerinin ikinci kısmının temeli atıldı. Tövrene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP İl ve ilçe yöneticileri, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılışı yapılan Yeni Otogar’a, Bekir Keskin’in kullandığı otobüs ile geldi.
Başkan Kocaoğlu büyükşehir yasası yürürlüğe girmeden, kapsam dışındaki ilçe ve beldelere yatırım yaptıklarını hatırlattı, “Ödemiş’te sebze haline, terminale, et entegre tesisine ve üretim yollarının asfaltlanmasına destek verdik. 10 yıl önceki İzmir’e ve Bayındır’a, Torbalı’ya, Selçuk’a baktığınızda ne dediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Küçük Menderes’teki tarımda, hayvancılıkta yaşanan değişimi ve kırsalda kalkınma hamlesini, yapılan yatırımları, sosyal tesisleri düşünün. Çalışmalarımızı, İzmirlilerden aldığımız güçle ve onlarla birlikte karar vererek sürdüreceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hükümetten daha doğru yatırımlar yaptığını söyleyen Kocaoğlu, otoyolların maliyetlerine dikkaç çekti. Kocaoğlu, Ak Parti Adayı Binali Yıldırım’a da yanıt verirken “Sayın aday “İzmir’e 7 bin 70 proje yaptık' demiş. Yukarıdan sayıyoruz yok, aşağıdan sayıyoruz 10 tane bulamıyoruz. Rakamlar 5 milyar 300 milyon TL diyor. Devlette hesap kitap yok mu? Bunun abartması olmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütçe kaynaklarının yüzde 37’sini yatırıma harcıyor. Hükümet, tüm kaynaklarının yüzde 11’ini yatırıma harcıyor. Bu bütçe yönetmek, bu tasarruf etmek, bu har vurup harman savurmamak, bu “devlet malı deniz- yemeyen domuz’ dememektir. Ankara’da yapılan ihaleler, bizim yaptığımız ihalelerden 3 misli pahalı. Bize, bu kaynağı nereden bulduğumuzu söylüyorlar. Evimden getirmiyorum, o kadar param da yok. Millet de getirmiyor. 1 liralık işi, yarışma ve rekabetle adam gibi ihale yapıp 1 liraya yaptırıyorum. Karşı taraf 3 liraya yaptırıyor. Yani ben 3 iş yaptığımda onlar 1 iş yapıyor” dedi.
ANKET TEPKİSİ
İzmir’le ilgili anketlerle ilgili de konuşan Kocaoğu “Bir anket furyasıdır, bir manipülasyondur devam ediyor. “CHP ile AK Parti arasında 4 puan kalmış.' Dilin kemiği yok. Manipülasyonun, şaşırtmanın sonu da yok. 2009 seçimlerinde “6 puan fark var CHP ile AK Parti arasında’ dediler. Sonuç 26 puan fark çıktı. Şimdi “4 puan fark kaldı' diyorlar. Doğru değil. iki kat fark var. İzmir’de CHP’nin oyu yüzde 60’tan yukarı çıkacak. AK Parti oyu ise yüzde 30’dan aşağıya inecek. 30 Mart akşamı bu tabloyu gördüğünüz zaman, kimin ne olduğunu, anket şirketlerinin ne işlerle meşgul olduğunu hep birlikte öğreneceğiz. Ak koyun, kara koyun ortaya çıkacak” dedi.
Hükümetin İzmir’e yönelik hizmetleri ve Binali Yıldırım’ın açıklamalarını eleştiren Kocaoğlu, “Bir kente böyle bakılmaz. Gaziemir’de bir hastane açtılar. Bakan yardımcısı ve sayın aday ile birlikte, il başkanı ve vali geldi. Belediye başkanımız burada. Arsayı Gaziemir Belediyesi verdi. Hafriyatı da ben yaptım. Rahmetli Salih İşgören de inşaatı yaptı. Hükümet ne yaptı? Açılış yaptı. Ve bu açılışa, ne beni ne de Gaziemir Belediye Başkanını çağıradılar. 30 Mart akşamı, ne olacağı görülecek. Bu siyasete sığmaz. Bakanlık yapanlara bu olmaz. Olamaz. Memleket böyle idare edilmez. Sistem, manipülasyon üzerine kurulmaz” dedi.
VALİ TOPRAK’A SERT ELEŞTİRİ
İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yönelik eleştirilerine devam eden Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in bir valisi var. Adayla açılışa gidiyor ve geceleri de kendine göre twit-mivitle uğraşıyor. İzmir’in trafik problemi var. Vali bununla ilgilenmek zorundadır. Vali, iktidar partisinin il başkanı değildir. Devletin valisidir. Vali tarafsız olmak zorundadır. Eşit davranmak durumundadır. O zaman Vali değildir, onun Valiliği sorgulanır. O iktidar partisinin fiilen il başkanıdır. Böyle olmaz. Sen görevini yapacaksın. Milletin malına el uzatmayacaksın. Özel İdare’nin malına el uzatmayacaksın. Senin ne bir yetkin, ne hakkın var. özel İdare malı İzmirlinin olacak. Köy tüzel kişiliğinin malı da köylü için kullanılacak” dedi.
Küçük Menderes’e 10 yılda 361 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Merkezi hükümet ne yapmış, gelsin anlatsın. Tabi ki yapacaklar ama İzmirliye nasıl baktığın ve ne dediğin önemli. Bir kente gavur imasında bulunularak o kent kazanılamaz. Bir kente “sümüklü’ diyerek o kent kazanılamaz. Bir kente “faşist’ diyerek köşe yazdırılarak o kent kazanılamaz. Bir kente “Milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ diyen aday, burada seçim kazanamaz. Bir kente “İrfanı eksik’ diyen adam bu kentin gönlünü kazanamaz. “İzmir Binali Yıldırm’a muhtaçtır’ diyen Başbakan burada seçim kanamaz. Burası İzmir, Ege. Efelerin diyarı. Burası köteksiz köy değil. Siz önce bunu bileceksiniz. Önce bizi sayacaksınız. Sevmeniz zor da önce sayacaksınız. İzmir dendiği zaman ayağa kalkacaksınız” dedi.
Başkan Kocaoğlu, AK Parti’nin 17 Aralık sürecini unutturmak için basını kullandığını söyledi. Kocaoğlu “Yandaş medya olumsuz haberlerle bize zarf atıyor. Onlarla meşgul olmamızı istiyorlar. Bir tanesinin çok yakında bu sinemada ne yaptığını göreceksiniz. 17 Aralık’tan sonrasını unutturmak için yapıyorlar. Unutulsun, konuşulmasın diye yapıyorlar. Bütün amaçları bu. Yarabbi çok şükür. Hangi yüzle çıkıyorsunuz? Cevap yok. Sayın Başbakan gündemi değiştirmek için nutuk atıyor. Memleketin işleri yatıyor. Suçlusunuz demiyorum ama öncelikle aklanmak zorundasınız. Evinde 4.5 milyon dolar para bulunan banka müdürü 57 gün sonra serbest bırakılıyor. Benim Genel Sekreter’im 22 ay yattı. Bu ne biçim adalet? Biz bunlara hesap sormak zorundayız. 30 Mart’ta soracağız. Öyle bir oyla gümbür gümbür gelmeliyiz ki bir daha İzmir’in adını anamasınlar. İzmir, Kurtuluş Savaşı’nda Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla nasıl mücadele başlattıysa, 30 Mart’ta da AK Parti iktidarından kurtulma mücadelesini şerefle onurla başlatacaktır. Bu seçim, mazlumların seçimidir. Zalimlerin seçimi olmayacaktır. Kime oy verirseniz verin, namuslu insanlara oy verin” dedi.
“ÖDEMİŞ’İN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Keskin, “Büyükşehir Yasası’nın tüm maddelerinin uygulanmadığı bir süreçte, Büyükşehir belediyemiz birçok hizmet ve yatırımlara destek verdi. Çiftçi dostu Aziz Kocaoğlu’na, Küçük Menderes halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Hedefimiz, süreklilik içinde bir sonraki adımı planlamak. Öncelikleri belirleyerek hazırlanan projeleri gerçekleştirerek kentimizi geleceğe hazırlıyoruz” dedi.
YENİ OTOGAR 1 MİLYON 473 BİN TL’YE MAL OLDU
Ödemiş’in trafik yükünü hafifletmesi planlanan yeni otogar kompleksi, toplam 1 milyon 473 bin TL maliyet ile 9 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Yeni otogarın kapısı 1948 yılında hazırlanan projeye sadık kalınarak yapıldı. Engellilerin kullanımına uygun tesis içerisinde kafeterya, kadın ve erkek kuaförü, iş yerleri, mescit, bebek bakım odası, bekleme ve dinlenme salonu yer alıyor. ile 2’inci etap temeli atılan yeni hal tesisinin ilk bölümü ise yine geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen tören ile hizmete alınmıştı. 16 Ocak 2014 tarihinde 2’inci etap ihalesine çıkılan Yeni Hal Tesisi’nin ilk bölümü 1 milyon 345 bin TL’ye mal edilmişti.
Yüksel BALCI ÖDEMİŞ ()
foto