İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bayındır’da CHP adayı Ufus Sesli’nin seçim bürosu açılışında konuştu, “Tarımsal kooperatiflerle gerçekleştirdiğimiz sözleşmeli üretim modelini geliştirerek üreticinin lokmasını daha da büyüteceğiz. Kooperatifleri birleştirerek dünyaya açacak bir modeli seçimlerden sonra hayata geçireceğiz” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayındır’da CHP’nin ilçe belediye başkanı adayı Ufuk Sesli’nin seçim bürosunun açılışına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu yaptığı konuşmada, Bayındır’da 10 yıldır, ilçe insanının, üreticinin lokmasını büyütmek için çalıştıklarını söyledi.
Başlattıkları kalkınma seferberliğini artık belirli bir noktaya getirdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “10 yıldır üreticiye destek olmak için sözleşmeli üretim modeliyle süt, çiçek, fidan aldık. Bayındır’da arazi yollarının yüzde 95’ini tamamladık. Kalan 8-10 kilometre yol da tamamlanacak. Çiçekçilik Organize Bölgesi kurmak için yıllardır çalışıyoruz. Biz yerelde kalkınmayı hedefliyoruz. Hizmet sınırımız da 21 ilçe vardı. 9 ilçe, 23 belde, 430 köyle birlikte İzmir’in tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Burada hep birlikte gönül birliği, el birliğiyle belediye başkanlarımızla beraber ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasını şöyle devam etti:
“Biz boşu boşuna yerelde kalkınma demedik. Cumhuriyet tarihinde hiçbir siyasetçinin ağzına bile almadığı şeyi hayata geçirerek üretim yollarını asfaltladık. Biz insanımızın lokmasını büyüttükçe mutlu olacağız. Seçim önemlidir. Ama asıl önemli olan, güvendiğiniz, itimat etiğiniz adamı desteklemektir. Kime güveniyorsanız, kimi namuslu buluyorsanız ona oy verin. Hiç benden Bayındır konusunda bir olumsuz söz duydunuz mu? Yine sözleşmelerimizi imzaladık, hizmete devam ettik, lokmamızı paylaştık. Çünkü asıl olan hizmettir. Fidan üretim tesisi, soğuk hava, mezbaha hayvan pazarı talepleri var, itfaiye binası çalışmaları başladı. Üretim yolları zaten devam ediyor. Bir de kültür merkezi, sinema, tiyatro gibi bir tesisin yapılması gerekiyor. Bunları da yapacağız.”
AKP adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyası için hazırladığı dergiye gönderme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hizmet diye Türkiye’nin başka bölgelerinde yaptıkları işleri gösteriyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Doğuda ülke için ne yaptıysan Allah razı olsun. Ama sen İzmir’e ne yaptın, önce onu söyle? Bir dergi çıkarmışlar. Üstte İzmirlilerle çekilmiş fotoğraf, altında doğuda bir ilde yapılmış tünelin fotoğrafı var. İzmirli ileridir, İzmirli palavra lafa kanmaz. Sen İzmir ile barışmak istiyorsan, önce İzmir’e diğer illere yaptığın yatırımın en az 8-10 misli yapman lazım. Çünkü 10 yıldır yapmıyorsun. İzmirlinin gözünü yatırımla korkutarak oy alamazsınız. 11 senedir kendi göbeğini kendi kesen İzmir sana niye muhtaç olsun? İzmir, Türkiye’nin en gelişmiş kentidir. Ekonomik olarak güçlü bir kentti. Biz birbirimize dayanarak kalkınacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak geçen 5 yıllık süreçte arıtmaları, kanalizasyonları bitirdik. Bundan sonra bütün kaynaklarımızı, kırsaldan başlamak üzere seferber edeceğiz. Bunların çıkardığı yasayla köylünün elinden alınmaya çalışılan mallar yine köylüde kalacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu mallara, tarlalara, meralara elini sürmeyecek” diye konuştu.
Üreticinin lokmasının büyümesi için yerel seçimlerden sonra kırsalda kalkınma modelinin çıtasını yükselteceklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “10 senedir kırsal bizi tanıdı, biz kırsalı tanıdık. Üretilen sütü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alması önemli değildir. Önemli olan, üreticinin dünya piyasasına ve Türkiye piyasasına açılmasıdır. Ürünlerin katma değeri yüksek olarak pazarlanmasıdır. Bunun için önümüzdeki dönem tahlil laboratuvarımızı kuracağız. Tarımsal kooperatiflerle gerçekleştirdiğimiz sözleşmeli üretim modelini geliştirerek üreticinin lokmasını daha da büyüteceğiz. Kooperatifleri birleştirerek dünyaya açacak bir modeli seçimlerden sonra hayata geçireceğiz. Bunları yaparken o da para kazansın, bu da yolunu bulsun diye değil, halkımızın yüzü gülsün, lokması büyüsün diye yapacağız” diye konuştu.
Bayındır Belediye Başkan Adayı Ufuk Sesli ise yaptığı konuşmada, “Çıkar çevrelerine rant sağlamaya değil, Bayındır halkına mutluk sağlamaya geliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanım Bayındır’da gerçekleştirdiğiniz arıtma tesisi, ovamızın kokudan sineklerden kurtulmasını sağladı. Yaptığınız ova yolları hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Çiçekçiliğin önünü açtınız, Türkiye’ye örnek oldunuz. İnşallah 30 Mart seçimlerinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alımlarını katlayarak yapacağına inanıyoruz” dedi.
İZMİR ()
foto