İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina Buca’daki 30 derneğin temsilcileriyle buluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 derneğin temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu platformun toplantısına katıldı. Dernek temsilcilerinin katıldığı Buca’daki toplantı öncesinde toplanan kalabalık grup, Başkan Kocaoğlu’nu sloganlarla karşıladı. CHP Genel Merkezi’nin yaptığı değerlendirme sonucunda Buca Belediye Başkanlığı için Levent Piriştina’nın aday gösterildiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Buca’nın en eski, köklü ailelerinden birinin çocuğu. Rahmetli babası, efsane başkanımız Ahmet Piriştina uzun yıllar siyasetle uğraştı. Üst üste 2 defa büyükşehir belediye başkanlığını ilk defa rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina kazandı. 30 Mart seçimlerinde, onun çok sevgili oğluna tüm İzmirliler olarak, özellikle Bucalılar olarak vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Onun için hep birlikte hareket edeceğiz. Levent, bize saygı duyduğumuz bir ailenin emanetidir. Tüm Bucalıların, tüm CHP’lilerin sımsıkı sarılıp sahip çıkması gerekmektedir. Bugünden itibaren hep beraber Levent Piriştina’nın arkasında durmak gibi bir namus, şeref borcumuz vardır” diye konuştu.
30 Mart’ta İzmirlilerin desteğiyle büyük bir farkla seçimi kazanacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“İzmir bir misyon kazandı. Haksızlığa, adaletsizliğe, kayırmacılığa, hakkı olmadan menfaat peşinde koşanlara, eş dost kayıranlara, milletin-devletin malını kendi yakınlarına aktarmak için iktidar olanlara karşı “dur’ diyen bir kentten, İzmir’den, İzmir duruşundan hareketle, “İzmirliyiz yaparız’ diyoruz. Bizim namuslu yöneticilere ihtiyacımız var. Bizim memleketin arsasını, ormanını, ocağını satmayacak siyasilere ihtiyacımız var. Önce koruyacak, sahip çıkacak, ondan sona onu geliştirip, büyütüp tüm toplumun hizmetine sunacak; ülkesine, milletine, insanına, kentine, ilçesine hizmetten başka bir amacı olmayan insanları yani ülkesini seven insanları, yani namuslu, haram yemeyen, kul hakkına dokunmayan insanları iktidara getirmek zorundayız. Bunu yapamazsak, kendi çapımızda ne kadar üretirsek üretelim, ne kadar çalışırsak çalışalım, iki yakamız bir araya gelmez” diye konuştu.
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ise kendilerini destekleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Buca’nın sorunlarının sivil toplum kuruluşlarıyla ve onların katılımıyla çözülebileceğine inandığını belirten Piriştina, onların çalışma imkanlarının desteklenmesi ve sadece fikir alanında değil uygulamada da Buca’nın geleceğinde olmaları konusunda projeler hazırladıklarını söyledi.
TOPLANTINI KATILAN DERNEKLER
Niğde Kitreliler Derneği, Sivas Yiğidolar Derneği Buca Şubesi, Yörükler Derneği Buca Şubesi, Elazığlılar Derneği Buca Şubesi, Maraşlılar Derneği Buca Şubesi, Tokat Ali Hoca Köy Derneği, Ağrı Yukarı Delice Köyü Derneği, Sivas İşadamları Derneği(ESİDER), ESBELDER Belediye Çalışanları Derneği, Alevi Gençlik ve Kültür Derneği Buca Şubesi, Bitlis Boryanlılar Derneği Buca Şubesi, Tokatlılar Köy Dernekleri Federasyonu, Çorumlular Dernek Federasyonu, Karabağlar Müzisyenler Derneği, Tokatlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Karşıyaka Sivil Toplum Birliği (72 dernekten oluşuyor), Ege Bölgesi Aydınlılar Dernek ve Federasyonu, Tokat Erbaalılar Derneği, Piyangocular ve Şans Oyunları Odası İzmir Şubesi, Şenkayalılar Derneği, Karabağlılar Engelliler Derneği, Sivas Gürünlüler Derneği, Anadolu İşadamları Derneği, Torbalı Sivaslılar Derneği, Malatyalılar Derneği, Kütahya Dumlupınar Derneği, Ege Bölgesi Demokrat Kars Dernekleri Federasyonu, İzmir Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu
İZMİR ()
foto