UŞAK Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 3 ayda 6 bin 304 kullanıcıya hizmet verdi.
52 bin kitap ve 38 veri tabanına sahip Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 3 ay önce hizmete girdi. Her yıl 15 bin kitap eklenmesi hedeflenen kütüphanede, 2,5 milyon elektronik kitap, 170 bin e-kitap derlemesi, 3,5 milyon tez, 46 bin elektronik dergi ve 23 bin 290 sesli kitap bulunuyor. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 3 ayda 6 bin 304 kullanıcıya hizmet verdi.
Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin modern yapısı ve sunduğu hizmetler açısından çekim alanı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, kütüphanenin her yönüyle üniversiteye güç kattığını kaydetti. Rektör Çelik, kütüphanenin 2013 yılı Eylül-Aralık ayları arasında 6 bin 304 kullanıcıya hizmet verdiğini, 12 bin 555 kitabın da ödünç alındığını belirtti. Kütüphanede bulunan grup çalışma odalarının toplam 3 bin 334 saat ve 7 bin 30 kişiye hizmet verdiğini ifade eden Çelik, seminer odalarının 352 saat ve 419 kişiye, oryantasyon odalarının ise 358 saat ve bin 215 kişiye hizmet verdiğini açıkladı.
Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, çağdaş kütüphanecilik hizmeti sunulmaya başlandığına dikkat çeken Çelik, “Kütüphanemiz 3 aydır öğrenci, akademisyen ve personel tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Kütüphanemizde hızlı bir internet erişimi var. Özellikle öğrencilerimiz kütüphanemizden çok memnun. Kütüphane özelliğinin yanısıra bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik. Gece ve gündüz hizmet veren kütüphanemizde öğrencilerimiz özellikle sınav dönemlerinde rahat bir ortamda çalışma fırsatı buluyor. Bu durum üniversitemizin genel akademik başarısına artı değer katıyor. Kütüphanemiz akademik personelin çalışmalarına ivme kazandıracak” dedi.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()
FOTOĞRAF