MANİSA’nın Kırkağaç ilçesindeki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, geçen yıl yurt genelinde başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına destek verdi.
Kırkağaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın, ülke genelinde yılda yaklaşık 2 milyar ekmeğin çöpe gittiğini söyleyerek “Toplum olarak israftan kaçan insanlardık ama son yıllarda hoyratça ekmeğimizi çöpe atmaya başladık. Çöpe giden ekmek sayısı çok fazla. Bu rakamları maliyete döktüğümüzde yılda yüzlerce okul ve hastane yapılabilir” dedi.
Toplumu bilinçlendirmek adına afiş ve el ilanları hazırladıklarını kaydeden Taşkın, “Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından fırın, bakkal, market, okul, lokanta ve kahvehanelerde afişlerimizi asmaya ve işletme sahiplerini bilinçlendirme çalışmasına başladık. Halkımızdan ekmek israfı konusunda duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.
Bayatlamış ekmeklerin farklı yemeklerde de kullanılabileceğini söyleyen Taşkın, belediyenin desteğiyle mahallelerde bayat ekmek toplama birimleri kurulacağını açıkladı.
Erdinç ALKAN / KIRKAĞAÇ, () FOTOĞRAF