CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya, İzmir’in Kınık İlçesi’nin Çanköy Köyü’ne yaptığı ziyarette, sosyal belediyeciliği uygulayan bir başkan olacağını belirterek, yardımseverlerin desteğiyle 3 öğün yemek çıkaran bir aşevi kuracağını açıkladı.
CHP Kınık İlçe Teşkilatı’nda 10 yıl başkanlık ve belediye meclis üyeliği yapan Kınık Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya, sosyal belediyecilik anlayışına önem vereceğini dile getirdi. Çetinkaya, seçilmesi durumunda sosyal projelerini hayata geçireceğini vurguladı. Kınık'ta 12 ay açık olacak aşevini hizmete açmayı planladığını belirten Çetinkaya, “Vatandaşlarımızın boğazından 3 öğün yemek geçmesini sağlayacağız. Bergama Belediyesi bunu nasıl ki Bergamalıların katkısı ile yapıyorsa bizde bu aşevini Kınık'ın yardımsever halkı ile başaracağız. Ayrıca kimsesi olmayan yaşlılarımızın haftada 3 kez kapısını çalıp onların evlerini temizleterek buzdolaplarının eksiklerini tamamlayacağız. Onların diğer ihtiyaçları da bu birim çalışanları tarafından karşılanacak” dedi.
HER KÖYE ÇOK AMAÇLI SALON SÖZÜ
Çanköy Köyü'nün spor sahası ihtiyacı olduğunu kaydeden CHP’li Mehmet Çetinkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle köye modern bir saha yapacaklarını açıkladı. Her köye çok amaçlı salonlar yapmayı planladıklarını ifade eden Çetinkaya, “Bu salonlarda çeşitli kurslar açılacak ve gerektiğinde düğün salonu olarak kullanılabilecek. Köylüler bu salonlarda iftarı birlikte açacak. Çanköy ara yolu önümüzdeki hafta içerisinde sıcak asfaltla kaplanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilçe merkezine büyük bir kompleks kurarak içerisinde sinema, tiyatro salonunun yanı sıra restaurant bulunmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Kınık'ta kooperatifçiliği geliştirerek üreticinin ürünlerinin hak ettiği değerden satılmasını sağlayacaklarını açıklayan Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ’Ana Kuzusu’ projesini örnek göstererek Kınık'ta bu modeli uygulayabileceklerini dile getirdi. Üreticinin sütlerini alarak okul çocuklarına ücretsiz süt dağıtacaklarını bildiren Çetinkaya, “Kısacası yürekli olacağız. Dürüst olacağız, belediyeyi kazanç kapısı olarak görmeyeceğiz. Belediye imkanlarını kimseye yedirtmeyeceğiz” dedi.
Cevdet ŞEN / KINIK, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF