Büyükşehir Belediyesi’nin sinemaseverlerden büyük ilgi gören “Yeniden Sinematek’ gösterimleri, Şubat ayında da birbirinden seçkin filmleri izleyiciyle buluşturacak.
Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek ücretsiz Yeniden Sinematek’in programı oldukça ilgi çekici.
Dünya sinemasına damga vuran kült filmlerin gösterildiği Yeniden Sinematek gösterimlerinin ilki 7 Şubat Cuma günü gerçekleşecek. Gösterime girdiği 1933 yılında bütün dünyada ses getiren “King Kong’, bir kez daha perdeye gelecek.
14 Şubat Cuma gününün filmi “Benim Güzel Meleğim’ (My Fair Lady). Audrey Hepburn, Rex Harrison ve Stanley Holloway’ın başrollerini paylaştığı filmin yönetmeni George Cukor. 1964 yapımı filmde, çiçekçi bir kızın hayatının değişimi anlatılıyor.
Yeniden Sinematek’in 21 Şubat Cuma tarihli gösteriminde ise, “Jules ve Jim’ adlı film var. Ünlü yönetmen François Truffaut’un yönettiği filmin başrollerini Jeanne Moreau, Oskar Werner ve Henri Sere paylaşıyor.
28 Şubat Cuma günü ise “Harold ve Maude’ gösterilecek. Hal Ashby’ın yönettiği filmde başrolleri Ruth Gordon, Bud Cort ve Vivien Pickles paylaşmış.
İZMİR ()
foto