ANTALYA Kent Konseyi, seçimler nedeniyle oluşan gürültü kirliliği konusunda siyasi partileri duyarlı davranmaya davet etti.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimler için siyasi partiler ve adayların kural tanımaksızın propaganda çalışmalarına başladığı, demokrasinin vazgeçilmezlerinden olan ve halkın iradesini belirleyen seçimlerin demokrasinin ruhuna uygun yürütülmediği görüşü dile getirildi.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Kent ve kentlilerin her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de göz ardı edildiği ifade edilen açıklamada, gözle görülen seçim çalışmalarının maliyeti ve harcanan paralar bir tarafa çevreye ve insan sağlığına verilen zararın toplumu rahatsız ettiği kaydedildi. Siyasi partiler ve adayların seçim yarışının kent değerlerini hiçe saydığı savunulan açıklamada, "Özellikle okulların açık olduğu ve çocuklarımızın ders gördüğü bu dönemde seçimler nedeniyle oluşturulan gürültü kirliliği, çocuklarımızın sağlığını tehdit etmekte, eğitimlerine yönelik engeller oluşturmaktadır. Ayrıca hastaneler ile özel ve kamuda sosyal hizmet kuruluşlarında kalan hastalar, yaşlı ve engellilerimiz ile evlerimizdeki büyüklerimiz de bu kirlilikten olumsuz etkilenmektedir" denildi.

PARTİLERE DUYARLILIK ÇAĞRISI

Seçimler dolayısıyla ortaya çıkan gürültü kirliliğinin insan sağlığını hiçe saydığı ve demokratik anlayışa aykırı olduğu belirtilen açıklamada, başta il yönetimleri olmak üzere tüm siyasi partiler ve adaylar bu konuda duyarlılığa davet edildi. Demokrasi adına insana verilen zararın yine demokrasi adına telafisi mümkün olmayan toplumsal yaralar oluşturduğu dile getirilen Kent Konseyi açıklamasında, "Antalya Kent Konseyi olarak, kente sahip çıkma sorumluluğu ile kent ve kentli haklarının korunması adına her türlü görüntü ve gürültü kirliliğine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (FOTOĞRAFSIZ)