AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Tanfer Kemerli, Karşıyaka’da hem sosyal alanda hem de belediye hizmetleri konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.
Yoğun günlük programlarıyla Karşıyakalılarla bir araya gelen Kemerli, Karşıyaka Katlı Pazaryerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Kemerli, pazar alışverişine gelen halka kendini tanıttı, destek istedi. Pazar ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet eden Kemerli, Karşıyaka’nın şu anki durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Belediyesi’nin halka yabancılaştığını söyleyen Kemerli, “Karşıyaka’da hem sosyal projelerde hem de belediye hizmetleri konusunda birçok eksiklik gördük. Karşıyaka belediyesi, vatandaş ile iletişim halinde değil. Vatandaş, belediye yetkililerine derdini anlatamıyor. Bir vatandaşımız, başkandan randevu istediğini, 6 ay sonrasına randevu verildiğini, bir ay kala randevunun iptal edildiğini söyledi. Halk, başkanı görememekten, ona dertlerini anlatamamaktan şikayetçi” diye konuştu.
Yönetime geldiklerinde Karşıyaka’da şeffaf, ulaşılabilir bir belediye anlayışını hakim kılacaklarını söyleyen Kemerli, “Her semtte, her mahallede farklı kültürler ve farklı ihtiyaçlar var. Mavişehir’de başka, Cumhuriyet Mahallesi’nde başka. Hepsini not ettik. İki yıldır ilçede Teşkilat Başkanlığı yaptım. Alt yapımız güçlü. Sorunlar ve çözümleri konusunda hazırlıklıyız” ifadelerinde bulundu.
İZMİR ()
foto