KAYSERİ’de pancar çiftçilerine bitki besleme ve gübreleme konularında eğitim seminerleri düzenlendi. Kayseri Şeker Fabrikası’na bağlı toplam 12 pancar bölgesinde düzenlenen seminerlerde üreticilere, Kayseri Şeker Fabrikası’nın mevcut durumu ve gelecek planları ile ilgili önemli paylaşımlar verildi.
Üreticileri tarımsal alandaki yeniliklerden haberdar edebilmek, bilinçli gübre kullanımı, bitki besleme, tarımsal ürünlerin hastalıkları ve şirketin mevcut durumu ile ilgili bilgilendirmek için Boğazlıyan, Yenifakılı ve Yenipazar ilçelerinde eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerlerde, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi’nde görevli Yardımcı Doçent Doktor Abdullah Ulaş tarafından Bitki Besleme ve Gübreleme konularında birer sunum yapıldı. Çiftçilerin ilgi gösterdiği eğitim programlarına Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz ve şirket Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Levent Benli, Genel Müdür Yardımcıları, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Pancar Bölge Müdürleri ve çiftçi katıldı.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yapılan bu eğitim seminerlerinin gelecek açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Biz bu toplantılara çok ayrı bir değer veriyoruz. Ayrıca bu toplantıların çok faydalı olduğunu ve kendimizi geliştirme noktasında da bizlere çok katkı sağladığını düşünüyoruz. İlerleyen zaman içerisinde bizler pancarın bedelini, teslim edildikten 15 gün sonrasında ödemeyi planlıyoruz. Sizleri faizden kurtarmak gibi de önemli çalışmalarımız var. İnşallah her sene bu ödemelerimizi bir ay geriye çekip, alnınızın terini daha kurumadan sizlere ödemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.