İZMİR’in Ödemiş ilçesine bağlı köylerdeki yatırımları inceleyen Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, bir gün içinde 5 köyü dolaşarak Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin hayata geçirdiği projeleri denetledi.
Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, İnşaat Mühendisi Yusuf Erhan ve basın mensupları ile birlikte, köylerdeki yatırımları denetledi. Yol, köprü, menfez, içme suyu, meydan çalışmalarını denetleyen Kaymakam Dölek, bu yatırımların 30 Mart’a kadar bitirilmesi için müttehitlerle görüştü.
Kaymakam Dölek, Ertuğrul Köyü Muhtarı Ali Özen ve İmam Hasan Yapıcı ile görüşerek köyün sorunları hakkında bilgiler aldı ve yapımı tamamlanan köy meydanını gezdi. Daha sonra Kızılcıavlu Köyü’ne geçen Kaymakam Dölek, köy sakinleri ve Muhtar Şakir Özol ile döşenen kilit taşlarını yerinde inceledi. Muhtar Şakir Özol, yağışlı hava şartları sebebiyle, kilit taş döşenmeyen yerlerde sorunların devam ettiğini açıkladı. Dölek ve beraberindekiler buradan, Köfündere Köyü’ne geçerek Muhtar Hasan Tekeli ve köylülerle köy kahvehanesinde biraraya geldi. Köylünün sorunlarını dinleyerek notlar alan Dölek, sorunların çözüleceği sözünü verdi. Muhtar Hasan Tekeli, öğlen yemeği için kaymakam ve diğer konuklara saç pidesi, petek bal, yoğurt ve yumurtadan oluşan bir menü ikram etti.
DEVLET-VATANDAŞ KAYNAŞMASI
Kaymakam daha sonra, Orhan Gazi Köyü’ne giderek Muhtar Erdal Ünlü ve köylülerden köyün sorunlarını dinledi ve bunlara çözüm getirmek için çalışacaklarını belirtti. Ödemiş’in Seki Köyü’ne geçen Kaymakam Dölek, Köy Muhtarı Hasan Aktaş’la birlikte köy camisi etrafında yapılan meydan düzenleme çalışmalarını, köy misafirhanesinin tamiratını gözlemleyerek su deposunda incelemeler yaptı. Abdullah Dölek “Mart ayının sonunda, Köylere Hizmet Götürme Birliği kapanacağından, yatırımlarımızı o güne kadar tamamlamak istiyoruz. Köylerimizde kanalizasyon, yol, içme suyu, menfez, okul bakımı, spor alanları, meydan düzenlemeleri, kilit parke çalışmalarını yerinde görmek için zaman zaman bu gezi programlarımızı sürdürüyoruz. Gittiğimiz köylerimizde muhtar, azalar ve din görevlileriyle oturuyor, bize intikal ettirilmiş ya da ettirilmeye gerek görülmemiş sorunların yerinde takibini sağlıyoruz. Devlet-vatandaş kaynaşması sağlamış oluyoruz, bu bizi mutlu ediyor” dedi.
Son olarak Ödemiş 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Kaymakamlık tarafından tadilatı yapılan yatakhane ve yenilenen reviri ziyaret eden Dölek, okula kazandırdıkları servis aracını da inceledi.
Kaymakam Abdullah Dölek, servis aracının direksiyonuna geçerek tur atıp, öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim dönemini kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, ()
Fotoğraf