ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü genel bir seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya başkanlığındaki toplantıya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş ile partinin belediye başkan adayı Halil Kocaer, CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer ve partinin belediye başkan adayı Ömer Saim Karakurt, MHP İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve partinin belediye başkan adayı Tevfik Taner, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Yaman ve partinin belediye başkan adayı Faruk Üsmen, İşçi Partisi belediye başkan adayı Rauf Ergün katıldı.
ADİL VE GÜVENLİ BİR SEÇİM
Kaymakam Kapankaya, 30 Mart'ta yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, idare olarak görevlerinin halkın iradesinin adil ve güvenli bir biçimde sandığa yansıması olduğunu söyledi. Kaymakam Kapankaya, "Seçim çalışmaları sırasında hastane, okul, ibadethane gibi yerlerde gürültü yapılmaması gerekiyor. Çevre kirliliğine yol açacak materyallerden kaçınmamız gerekir. İlçe kaymakamı olarak, yerel seçimlerin karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde geçmesi en büyük dileğimdir. Kaş, demokrasi kurallarını özümsemiş bir ilçedir" dedi ve tüm adaylara başarılar diledi.
Toplantıda açık ve kapalı yerlerde, basın iletişim araçlarında ve internette propaganda koşulları, hoparlörlerle propaganda ve gürültüye ilişkin esaslar, ilan ve reklam yerleri, ilan yasaklarının bulunduğu yerlerle ilgili bilgiler verildi. Siyasi parti temsilcilerinin sorularının yanıtlandığı toplantıda, öneri ve istekler de dinlendi. Toplantıda daha sonra alınan kararlar tutanak haline getirildi ve tüm siyasi parti temsilcileri tarafından imzalandı. (FOTOĞRAFLI)