İLK stüdyo albümü “Confession'ı geçen yıl Hollanda’da çıkararak uzun süre müzik listelerinde bir numarada kalmayı başaran Karsu, İzmirli müzikseverlerle buluştu.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gençekleşen konserde piyano ve melodika da çalan Karsu’ya sahnede gitarda Orville Breeveld, saksafon ve klarnette Daniel Metser, davulda Benjamin Rheinlander ve basta Daniel Eskens eşlik etti. Caz, blues, soul ve funk müziklerini Türk müziğiyle birleştirerek kendi tarzını yaratan, sadece piyano çalmayan, aynı zamanda çok iyi bir şarkıcı, söz yazarı, besteci ve aranjör olan Karsu, kendi besteleri olan İngilizce parçaların yanı sıra, “Divane Aşık Gibi', “Gesi Bağları', “Domates Biber Patlıcan' ve “Neredesin Sen' isimli Türkçe eserleri de ustalıkla yorumladı, coşkuyla alkışlandı.
Uzun yıllar sonra Türkiye ve İzmir’de sahneye çıkmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karsu, buradaki konserlerine büyük önem verdiğini ve özel olarak hazırlandığını söyledi.
Hollanda’da yaşayan ve Hataylı bir ailenin kızı olan Karsu, müziğe 7 yaşında piyano çalarak başladı. Bugüne kadar, dünyanın en önemli caz festivallerinden biri kabul edilen North Sea Jazz Festivali’nde iki kez ve dünyanın en önemli sahnelerinden biri olan New York Carneige Hall’de üç kez sahneye çıkma başarısı gösterdi. Ayrıca Brezilya, Endonezya, Almanya, Belçika, Monte Carlo ve daha pek çok ülkede; dünyanın dört bir yanında sayısız konserler verdi. Genç sanatçının hayat hikayesini ilgi çekici bulan film yapımcısı Mercedes Stalenhoef, beş yıl boyunca Karsu’yu takip ederek onu belgesel haline getirdi. “Karsu: I Hide a Secret' belgeseli Hollanda başta olmak üzere birçok ülkede gösterime girdi.
Mehmet KURT / İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF