GEÇEN yıl ilk stüdyo albümü “Confession'ı Hollanda’da çıkaran ve uzun süre müzik listelerinde bir numarada kalmayı başaran Karsu, İzmir, Ankara ve İstanbul’da konserler vermek üzere Türkiye’ye gelecek.
İzmir’de 18 Şubat Salı günü saat 20.30’da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak olan konserde, piyano ve melodika çalacak olan Karsu’ya sahnede Orville Breeveld (gitar), Daniel Metser (saksafon, klarinet), Benjamin Rheinlander (davul) ve Daniel Eskens (bas) eşlik edecek.
Hollanda’da yaşayan ve Hataylı bir ailenin kızı olan Karsu, müziğe yedi yaşında piyano çalarak başladı. Bugüne kadar, dünyanın en önemli caz festivallerinden biri kabul edilen North Sea Jazz Festivali’nde iki kez ve dünyanın en önemli sahnelerinden biri olan New York Carneige Hall’de üç kez sahneye çıkma başarısı gösterdi. Ayrıca Brezilya, Endonezya, Almanya, Belçika, Monako ve daha pek çok ülkede; dünyanın dört bir yanında sayısız konserler verdi. Genç sanatçının hayat hikayesini ilgi çekici bulan film yapımcısı Mercedes Stalenhoef, beş yıl boyunca Karsu’yu takip ederek onu belgesel haline getirdi. “Karsu: I Hide a Secret' belgeseli Hollanda başta olmak üzere birçok ülkede gösterime girdi.
Karsu’nun bugüne kadar ülkemizde bulunmayan “Confession' albümü de Y Kültür Sanat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Caz, blues, soul ve funk müziklerini Türk müziğiyle birleştirerek kendi tarzını yaratan Karsu, sadece piyano çalmıyor aynı zamanda çok iyi bir şarkıcı, söz yazarı, besteci ve aranjör. Kendi besteleri olan İngilizce parçaların yanı sıra, “Divane Aşık Gibi', “Gesi Bağları', “Domates Biber Patlıcan' ve “Neredesin Sen' gibi Türk parçalarını da yorumluyor. Üstün yetenekli sanatçı, Türkiye’deki konserlerine büyük önem verdiğini ve özel olarak hazırlandığını söylüyor.
Mehmet KURT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF