KARŞIYAKA Belediyesi’nin, Türk edebiyatının usta kalemlerinden merhum Turgut Özakman adına yaptığı park, 11 Şubat Salı günü düzenlenecek törenle açılacak.
Karşıyaka Belediyesi tarafından Örnekköy 7532 Sokak’ta yaptırılan Turgut Özakman Parkı ile bölge 12 bin metrekarelik yeşil alana kavuşmuş olacak. “Şu Çılgın Türkler' ve “Diriliş' kitaplarıyla Kurtuluş Savaşı dönemini destansı bir dille anlatan Özakman’ın adını Karşıyaka’da ölümsüzleştirecek parkta, spor ve çocuk oyun alanları, oturma grupları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar yer alacak.
Geçen yıl yaşamını yitiren Turgut Özakman’ın büstünün de bulunacağı park ile Karşıyaka’nın “vefa' duygusunu bir kez daha ortaya koyduklarını belirten CHP’li Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sonuna kadar bağlılığını birçok kez ortaya koymuştur. Turgut Özakman da, bunu en iyi yaşatan edebiyatçı olarak Karşıyaka’ya yakışırdı, diye düşünüyoruz. Ustayı, bir parkta gelecek kuşaklara anlatmak ise çok anlamlı olacaktır” dedi.
FOTOĞRAF