İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, Belediye tarafından kurulan Haberleşme Müzesi 4 Şubat Salı günü açılacak.
Latife Hanım Köşkü Anıevi, Hamza Rüstem Fotoğrafevi, Bilim Müzesi ve Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi’yle, son yıllarda öne çıkan Karşıyaka’nın 5’inci butik müzesi de hizmete girecek. Yeni Girne Bulvarı üzerinde, farklı mimarisiyle de dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Haberleşme Müzesi, ilk çağlardan günümüze iletişim araçlarını ziyaretçileriyle buluşturacak.
Örnekköy Mahallesi 7445 Sokak’taki müstakil binasında hizmete girecek olan Haberleşme Müzesi’nde manyetolu, çevirmeli ve tuşlu pek çok farklılıkları olan telefonlar, mors, telgraf, teleks, kripto cihazı, telefon santralleri, santral parçaları, operatör kulaklıklar, telefon kartları, filatelik malzeme, sahra telsiz telefonu, radyolar, denizaltı radyo alıcı cihazı, diktafon (eski dönem ses kayıt cihazı), gemi içi haberleşme telefonları, antika güvercin yarışı hakem saati, duvar telefonları, demiryolu makaslı telefonları yer alıyor.
Karşıyaka’nın butik müzeleriyle, turizmde ciddi bir ivme kazandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, “4 müzemiz, son 5 yılda, 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Karşıyaka için çizdiğimiz “Turizm Kenti’ vizyonunu fazlasıyla destekleyen butik müzeleri bu açıdan önemsiyoruz. Farklı içeriklerle zenginleştirdiğimiz müzelerimizin sayısını, gelecek dönemde, 10’na çıkarmayı hedefliyoruz. Haberleşme Müzesi’nin ardından, Eski Araçlar Müzesi’ni de önümüzdeki haftalarda tamamlamış olacağız. Karşıyaka, müzeleriyle gelişecek” dedi.
FOTOĞRAF