KARŞIYAKA Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları iki ayrı salonda iki ayrı konser verdi. Müziğin farklı renklerini yansıtan konserler müzikseverleri adeta mest etti. Salonları dolduran izleyiciler sanatçılara eşlik edip alkışlarla onlara destek oldu.
İlk konseri Türk Halk Müziği Korosu Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bölgede oturanların büyük çoğunluğunun Balkan göçmeni olduğu Şemikler Mahallesi’ndeki salonda gerçekleşen konserde türküler yoğunluklu olarak Rumeli yöresinden seçildi. Şef Vildan Turan yönetimindeki Koro “Deryalar, Şefo’nun Evi, Rumeli Potpurisi, Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün, Aslan Mustafa’m” gibi onlarca türküyü seslendirdi. Salonu dolduranlar türkülerle coşup sanatçılara eşlik etti.
Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Yeni Yıl Konseri” ise Bostanlı Suat Taşer Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşti. Şef Mihriban Sayın yönetimindeki koro, sunuculuğunu Bülent Çarşıbaşı’nın yaptığı konserde, sevilen şarkılardan oluşan repertuarla müzik severlerin karşısına çıktı, 23 eser seslendirdi. Solo şarkılar ile ilk kez sahneye çıkan bu yılki koristler de izleyicilerden tam not aldı.
FOTOĞRAF