KARŞIYAKA Belediyesi Filarmoni Orkestrası, Gürer Aykal yönetiminde bir konser verdi.
Türkiye’nin en iyi opera binaları arasında yer alan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası’na ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, Gürer Aykal yönetiminde verdiği “Halk Öyküleri Karşıyaka’da' konseri ile alkış aldı. Konserin solisti ise viyolonsel sanatçısı Giovanni Sollima oldu.
Konserin birinci bölümünde solist sanatçı G. Solliama’nın besteleyip ilk olarak 2009 yılında Budapeşte’de seslendirilen “Halk Öyküleri/Masallar' eseri yer aldı. Müziğin büyülü tınıları eşliğinde süren konserde onlarca ülkede sahne alan Sollima’nın başarısı büyük beğeni topladı. Konserin ikinci bölümü ise adını dünyada müzik alanında duyuran bestecilerimizden biri olan Ahmet Adnan Saygun’un senfonisine ayrıldı.
Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası bu sezon üçüncü konserinde beğeni topladı. Orkestranın ayakta alkışlandığı konserde, şef Gürer Aykal, müziğe gösterilen önem nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne ve salonu dolduran müzikseverlere teşekkür etti.
FOTOĞRAF