İzmir Valisi Mustafa Toprak, eğitim öğretim yılının birinci dönem sonu karneleri kendi elleriyle dağıttı. Önce Eşrefpaşa Anadolu Lisesi, sonra Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda öğrencilere karneleri veren Toprak, öğrencilere iyi tatiller dilerken, okumanın tek yol olduğunun altını çizdi.
2013-2014 yılının eğitim ve öğretim yılının ilk yarı yılı karne dağıtımı ile son buldu. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve yetkililer Eşrefpaşa Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda karne dağıttı. Lise son sınıf ve ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Toprak, öğrencilere yarı yıl tatilinde eksiklerini tamamlamaları ve dinlenmeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, öğrencilere kitap armağan etti.
BİN 650 DERSLİĞİN PARASI HAZIR
İzmir'de ilk dönemin sorunsuz ve eksiksiz olarak tamamlandığını söyleyen Vali Toprak, “İzmir'de okullarımızın fiziki şartları iyileşti ve okullarımız gelişti. Okullarımızın deprem güçlendirmeleri yapılıyor. Ancak bazı ilçelerimizde sınıf mevcudunun 50'ye ulaştığı okullar da var. Yeni dersliklerle bu durum da ortadan kalkacak. Şu an için bin 650 dersliğin parası hazır. 550'ye yakını yapılıyor, yaklaşık 650 tanesi de ihaleye çıkacak. Yaklaşık 400 tanesinin de yer sorunu var, bunu da çözeceğiz. Öğretmen eksikliği olan okulumuz ve dersleriboş geçen öğrencimiz yok. Ama tabi ki, “yeter, tamamdır' diyecek noktada değiliz. Çalışmalar sürüyor. İzmir'de eğitim yönünden bir sıkıntı yok” dedi.
ÇOCUKLARINIZI KIRMAYIN
Yarı yıl tatili öncesi ailelere de tavsiyelerde bulunan Vali Toprak, “Aileler çocuklarını karne notlarına göre yargılamamalı. Başarı için aile ve ev ortamı da önemli. Aileler karnesi iyi olmayan çocukları kırıp, sinirlenmeden, sorunun nasıl çözüleceğine odaklanmalıdır” dedi.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()