MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Ortaca Belediye Başkanı Adayı Ömer Habeşi, kamuoyuna tanıtıldı. Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu olan Ömer Habeşi, daha önce AK Parti’den aday olduğunu ve adaylıktan geri çekilerek DP’yi seçtiğini söyledi.
Ortaca DP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya DP İl Başkanı Zekai Alper, eski ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, milletvekili adayları ve diğer parti üyeleri katıldı. Ortaca DP İlçe Başkanı İhsan Özdemir, 30 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler ve muhtarlar seçiminde Belediye Başkan Adayı Ömer Habeş'in zaferi ile sonuçlanmasını ümit ettiklerini söyleyerek “Ortaca’ya yeni bir güneş doğacak” dedi.
DP’li Ortaca Belediye Başkan Adayı Ömer Habeş, kendisine AK Parti’den de adaylık teklifi geldiğini açıkladı. Yıllar önce Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğü dönemde birlikte çalıştıklarını kaydeden Habeşi, “Ben de 30 Mart seçimleri için gelen bu teklif sonunda ilk kez bir siyasi partiye kayıt olup, adaylık teklifini kabul ettim. Ama kısa bir süre içinde partililerin hepsi birilerinin emir eriymiş gibi davranmaları beni rahatsız etti. Bununla birlikte iktidar partisinde olan olaylar ile ilgili rahatsızlık duydum. Ben kimsenin emir eri olmadığım için adaylıktan çekildim. DP’den adaylığımı koydum” diye konuştu. Hiçbir partinin kenar süsü olmayacaklarını ileri süren Ömer Habeşi, DP’nin ilçede güçleneceğini söyleyerek tüm partililerden destek beklediğini vurguladı. Belediye Başkan Adayı Habeş, “Şimdi seferberlik zamanıdır, işçisiyle, işvereni ile esnafı ile, sanatçısıyla seferberlik içinde Ortaca'yı dünyanın en sağlıklı turizm kentine dönüştüreceğiz. Biz vatandaşa vaat değil söz veriyoruz, sözüm namustur” dedi.
DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper ise bir dünya şampiyonunu aday gösterdiklerini söyleyerek, “Son bir yıldır AK Parti Hükümeti bir açılım süreci ile Türkiye’yi uçuruma sürüklerken ayağa çarık olamayanlar başa sarık olmuş durumdadır. Türkiye’nin Başbakanı çıkıp, “Ankara’nın ötesine geçenler ve geçemeyenler' diyor. Ülkenin bir bölümünde asker ve polis çekilmiş durumda iken bir de dünya lideri olmaktan bahsediliyor. İnşallah 31 Mart sabahı ülkemiz demokrat partinin şahlanması ile bu düzene bir son verecek” dedi
Cihan KAYA / ORTACA, ()
FOTOĞRAF